top of page

Mažoji virtuvės enciklopedija. Viščiukas baterlfai – kas jis toks?

Giacomo Puccini garsioji opera „Madama Butterfly“ čia niekuo dėta. Romantiškuoju drugelio vardu yra pavadintas ypatingas viščiuko paruošimo būdas. Toks, dėl kurio vištiena tampa išplota, visiškai plokščia. Būtent taip ji geriausiai iškepa. Jei girdėjote apie viščiuką „tabaka“ arba, tiksliau, „tapaka“ (gruziniškai reiškia „keptuvė“), tai čia taip pat apie tai.

Viščiukas, paruoštas šiuo būdu (perpjautas per nugarėlę), yra ypač gardus, prieskoniai puikiai prasiskverbia į mėsą ir ją pagardina.




Kaip padaryti „drugelį"? Tai paprasta:

  1. Padėkite viščiuką ant lentelės.

  2. Žirklėmis iškirpkite nugarkaulį.

  3. Viščiukas be nugarkaulio.

  4. Padėkite viščiuką ant lentelės, kuo stipriau jį išplokite. Išimkite krūtinkaulio kauliuką.

  5. Viščiukas paruoštas.


JUMS TURĖTŲ PATIKTI:


Naujausi įrašai

bottom of page