Krembriulė tarta su avietėmis
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Krembriulė tarta su avietėmis



6-8 asm.

Gaminimas 2 val.


Reikia:

Tešlai:

  • 140 g šalto sviesto

  • 50 g cukraus

  • 200 g miltų

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio druskos

Krembriulė sluoksniui:

  • 100 g šviežių arba šaldytų aviečių

  • 5 trynių

  • 400 g grietinėlės

  • 100 g cukraus

  • Miltelinio cukraus (karamelei)

1. Šaltą sviestą sukapokite peiliu arba susmulkinkite smulkintuvu kartu su cukrumi, druska ir miltais iki kruopelyčių. Sumaišykite su kiaušiniu, jei reikia, įpilkite 1–2 šaukštus vandens. Greitai užminkykite tešlą.

2. Suformuokite diską, suvyniokite į maistinę plėvelę ir bent 30 min. palaikykite šaldytuve.

3. Iškočiokite ir tešla išklokite formą tartoms. Šonus palyginkite peiliu ir tankiai subadykite šakute tešlą ant formos dugno. Ant tešlos patieskite kepimo popierių, užberkite sausų pupelių arba kitokio kepimo balasto.

4. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. 190 °C, nuimkite kepimo balastą.

5. Užkaitinkite grietinėlę, trynius atsargiai išmaišykite su cukrumi. Karštą grietinėlę pilkite ant trynių nuolat maišydami. Pravėsinkite.

6. Ant tartos dugno padėliokite avietes. Užpilkite krembriulė tirpalą ir dar kepkite apie 30–40 min. iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje.

7. Iškepusią tartą stipriai atšaldykite, prieš patiekdami karamelizuokite.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg