AŠ Ikona vmgonline

Šlapias varškės keksas su bananais ir avietėmis




Reikia:

  • Graikinio riešuto dydžio imbiero šaknies gabaliuko

  • 200 g varškės

  • 250–300 g kvietinių miltų

  • 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių

  • 200 g sviesto

  • Džiūvėsėlių (pabarstyti)

  • 200 g cukraus

  • 5 kiaušinių

  • 3 prinokusių bananų

  • 200 g šviežių aviečių

  • Miltelinio cukraus (pabarstyti)

1. Nuluptą imbierą sutarkuokite ir sumaišykite su varške. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais.

2. Kepimo formą patepkite sviestu arba aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais.

3. Minkštą sviestą suplakite su cukrumi iki vientisos masės.

4. Po vieną muškite kiaušinius ir plakite toliau. Į šią masę po truputį dėkite dalį persijotų miltų ir maišykite.

5. Sudėkite varškę su imbieru, permaišykite ir suberkite likusius miltus.

6. Į paruoštą formą sukrėskite pusę tešlos, o ant jos – 1,5 į šešias dalis sulaužytus bananus ir pusę aviečių.

7. Uždėkite likusią tešlą, sudėliokite likusius bananus ir avietes.

8. Kepkite įkaitintoje iki 185 °C orkaitėje 45–50 min. Patikrinkite, ar iškepęs keksas, mediniu iešmeliu. Ištraukite, aušinkite 10–15 min. formoje, o po to išimkite iš formos.

9. Pabarstykite milteliniu cukrumi.

Receptą visada galite rasti BARBORA.LT receptų skiltyje.


ALFO PATARIMAI:

· Nepamirškite pasijoti miltų puriems kepiniams.

· Nesuberkite visų miltų iš karto, pažiūrėkite pagal tešlos konsistenciją – gali būti, kad tų paskutinių 50 g nebereikės.

· Geriau naudokite šviežias uogas, nes nuo šaldytų keksas gali neiškepti tose vietose, kur bus uogos.

· Galite naudoti ir šilauoges, ir juoduosius serbentus.

· Bananus naudokite labai prinokusius. 

· Tikrindami, ar iškepęs keksas, turėkite omenyje, kad iešmelis gali patekti į bananą, tad pabandykite įsmeigti ten, kur banano nėra.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg