Šlapias apelsinų keksas su šokolado glajumi (Receptas)


Nežinote, ką pagaminti Mamos dienai? Alfas parodys, kaip paruošti gardų apelsinų keksą, kuris gali tapti puikia dovana.


apelsininis keksas, receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


Šlapiam apelsinų keksui su šokolado glajumi pagaminti reikia:

  • 120 g VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • 2 g KOTANYI druskos

  • 200 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 3 kiaušinių

  • 200 g miltų

  • 300 g DOBILO varškės su vanile

  • 4 šaukštų DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo

  • ⅓ šaukštelio KOTANYI vanilinio cukraus

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 apelsino

  • 1 plytelės PERGALĖS šokolado su apelsinais ir migdolais

  1. Į virtuvinį ELECTROLUX maišytuvą sudėkite VILNIAUS margariną „Kepiniams su sviestu“, KOTANYI druską, DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“ ir maišykite, kol cukrus kartu su sviestu išsimaišys. Po truputį plakant, įmuškite kiaušinius, dėkite miltus, DOBILO varškę su vanile, 2 šaukštus DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo, KOTANYI vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir įtarkuokite apelsino žievelės. Viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

  2. Gautą masę sudėkite į kepimo formą, išlyginkite, kad mase pasidengtų visa kepimo forma ir dėkite kepti į 180 °C temp. orkaitę 35–45 min.

  3. Iškepus keksui, ant viršaus dėkite apelsinų džemo, atvėsinkite ir glazūruokite išlydytu PERGALĖS šokoladu su apelsinais ir migdolais. Papuoškite pasirinktais gėlių žiedlapiais ar apelsinų žievelėmis.


Skanaus!