Dvispalvis moliūgų keksas
- vmgonline
- 2020-09-01
- 1 min. skaitymo
Norite pasilepinti? Drėgno, puraus kekso su moliūgų tyre ir kakaviniu sluoksniu receptas.

6–8 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 45-50 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Dvispalviam moliūgų keksui reikia:
2 kiaušinių
150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
100 ml aliejaus
250 ml moliūgų tyrės
180 g miltų + 20 g šviesiam sluoksniui
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
20 g tamsios kakavos kakaviniam sluoksniui
1. Paruoškite 24 cm skersmens apvalią arba 11 x 25 cm pailgą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.
2. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER nerafi nuotu cukranendrių cukrumi iki šviesaus tiršto kremo. Nuolatos plakdami pamažu supilkite aliejų, po to nedidelėmis porcijomis dėkite moliūgų tyrę, gerai išmaišydami po kiekvienos. Suberkite 180 g miltų kartu su kepimo milteliais, druską. Išmaišykite. Padalinkite masę į dvi dalis. Į vieną dalį įdėkite likusius miltus, o į kitą – kakavą.
3. Pramaišiui dėkite abidvi tešlas į formą ir lengvai permaišykite mediniu iešmeliu. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 45 min.
4. Patikrinkite, ar iškepęs keksas, mediniu iešmeliu. 10 min. keksą aušinkite formoje, po to atsargiai išimkite ir aušinkite ant grotelių
Skanaus!