Lengvas užkandis – skrudinta batato riekelė su pievagrybiais

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

1 asm.

Kepimas 6–7 min.

Reikia:

  • 2 riekelių batato

  • 3–4 šaukštų keptų grybų su svogūnais

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio smulkintų čiobrelių lapelių

  • Žiupsnelio rupios druskos

  1. Batato riekeles įdėkite į skrudintuvą ir paskrudinkite. Mūsų riekelės buvo maždaug 0,7–0,8 cm storio, joms paskrudinti reikėjo įprasto skrudintuvo ir 2 skrudinimo kartų stipriausiu režimu.

  2. Iškeptą batatą patepkite aliejumi ir pabarstykite smulkintais čiobreliais ir rupia druska. Uždėkite mėgstamo priedo – mūsų atveju tai buvo kepti pievagrybiai.

Skanaus!