Ypatingame marinate marinuotas skanusis kiaulienos šašlykas

Ant tikros ugnies lauke kepa tikri patiekalai. Pagal šį receptą pamarinuotas kiaulienos šašlykas nepaliks abejingųjų.


kiaulienos šašlykas, receptas, grilio patiekalai

  • 680 g kiaulienos sprandinės

Šašlykui marinuoti reikia:

  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 6 šaukštų baltojo vyno acto

  • 5 šaukštų smulkiai kapotų mėtų lapelių

  • 5 šaukštų smulkiai kapotų petražolių lapelių

  • 2 šaukštų smulkiai kapotų raudonėlių

  • 1 šaukštelio citrinos sulčių

  • 1 smulkiai sutrinto lauro lapo

  • 3 šaukštų DAN SUKKER auksaspalvio cukraus sirupo druskos

  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

  • 1,5 šaukštelio smulkiai sutrintų aitriųjų paprikų dribsnių


1. Inde sumaišykite 4–5 cm gabalėliais pjaustytą mėsą, 4 šaukštus alyvuogių aliejaus, 4 šaukštus vyno acto, 2 šaukštus mėtų, 2 šaukštus petražolių, raudonėlių, citrinų sultis, lauro lapą, druską bei pipirus, viską uždenkite plėvele ir palikite šaltai bent 3 valandoms.

2. Atskirame indelyje sumaišykite likusį alyvuogių aliejų, mėtas, petražoles ir aitriųjų paprikų dribsnius, pagardinkite druska ir pipirais – tai bus puikus padažas iškepusiai mėsai. Iškepusią mėsą įtrinkite šių prieskonių mišiniu. Kepkite 25–35 min. tiesioginėje kaitroje.


Skanaus!

Naujausi įrašai