Ant tikros ugnies lauke kepa tikri patiekalai. Pagal šį receptą pamarinuotas kiaulienos šašlykas nepaliks abejingųjų.
680 g kiaulienos sprandinės
Šašlykui marinuoti reikia:
6 šaukštų alyvuogių aliejaus
6 šaukštų baltojo vyno acto
5 šaukštų smulkiai kapotų mėtų lapelių
5 šaukštų smulkiai kapotų petražolių lapelių
2 šaukštų smulkiai kapotų raudonėlių
1 šaukštelio citrinos sulčių
1 smulkiai sutrinto lauro lapo
3 šaukštų DAN SUKKER auksaspalvio cukraus sirupo druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
1,5 šaukštelio smulkiai sutrintų aitriųjų paprikų dribsnių
1. Inde sumaišykite 4–5 cm gabalėliais pjaustytą mėsą, 4 šaukštus alyvuogių aliejaus, 4 šaukštus vyno acto, 2 šaukštus mėtų, 2 šaukštus petražolių, raudonėlių, citrinų sultis, lauro lapą, druską bei pipirus, viską uždenkite plėvele ir palikite šaltai bent 3 valandoms.
2. Atskirame indelyje sumaišykite likusį alyvuogių aliejų, mėtas, petražoles ir aitriųjų paprikų dribsnius, pagardinkite druska ir pipirais – tai bus puikus padažas iškepusiai mėsai. Iškepusią mėsą įtrinkite šių prieskonių mišiniu. Kepkite 25–35 min. tiesioginėje kaitroje.
Skanaus!
Comments