top of page

Burnoje tirpstantys brandintos jautienos šašlykai


Jautienos šašlykas, Alfo Ivanausko receptas, vmgonline.lt grilio idėjos, šašlykas, marinatas šašlykui
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą VIENAS GAMTOJE ir video receptą žiūrėkite ČIA



Reikia:

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • 2–3 slyvų

  • 2 šaukštų WOW MAMA padažo „BBQ Classic“

  • 1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos išpjovos šašlyko

  • Mėgstamų žolelių (patiekti)

1. Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, užpilkite baltojo vyno actu, šaukštu alyvuogių aliejaus, užberkite SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“ ir SANTA MARIA akmens druskos. Permaišykite ir trumpam atidėkite.

2. Slyvas supjaustykite pusiau, išimkite kauliukus, pašlakstykite aliejumi, druska ir dėkite ant grotelių. Iškeptas slyvas sumaišykite su svogūnais.

3. WOW MAMA padažą „BBQ Classic“ sumaišykite su likusiu alyvuogių aliejumi, šiuo glajumi patepkite KITCHEN ME sausai brandintos jautienos išpjovos šašlyką ir dėkite jį ant grotelių. Kepkite apie 7 min., kartkartėmis apversdami ir patepdami glajumi.

4. Iškepusį šašlyką patiekite su svogūnų ir slyvų garnyru. Pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

ALFO PATARIMAI:

· Prie šio patiekalo puikiai tiks duona, kepta ant šakos.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page