top of page

Viskas apie kiaušinius: kokias rūšis valgyti, kaip dažyti be chemijos? (laidos įrašas)

Be Velykų talismano – kiaušinio – neįsivaizduojama ne tik ši šventė, bet ir kasdienybė. Nesvarbu, ar naudojami įvairiausiems patiekalams gaminti, ar valgomi vieni, kiaušiniai išlieka viena populiariausių prekių Lietuvoje.

Prasidėjus ekologijos kultui, Lietuvoje pamažu pradeda rastis ekologiniai paukštynai, siūlantys ekologiškus kiaušinius. Tarsi kokia naujovė reklamuojami „laisvai lakstančių vištų“ kiaušiniai, nors vištos kaimuose laisvai laksto ir kiaušinius deda jau nuo senų senovės. Lietuviai pamažu pradeda mėgti ne tik putpelių kiaušinius, bet ir žąsų, ančių, net stručių. Tačiau kiaušinius vis dar supa daugybė mitų: kurie kiaušiniai – patys geriausi, kiek laiko jie galioja, kokia jų nauda sveikatai, kaip (ir su kuo) derėtų juos valgyti bei kodėl balti kiaušiniai parduotuvėse atsiranda tik prieš Velykas?

Apie tuos egzotiškuosius stručių kiaušinius laidos metu papasakojo stručių fermos „Baltic Straus“ šeimininkas, ūkininkas Aleksandr Skliar, apie masinę kiaušinių gamybą Alfas Ivanauskas su Rima Aukštuolyte kalbėjo su „Girelės paukštyno“ direktoriumi Kęstučiu Vaicekausku, o kokia kiaušinių nauda sveikatai, paaiškino docentė, gydytoja dietologė Edita Gavelienė.

„Žinių radijo“ eteryje susitinkame kiekvieną ketvirtadienį, 16:08 val.


Naujausi įrašai

bottom of page