top of page

Braziliški jautienos iešmeliai su keptų paprikų salsa (Receptas)

Gundantis pasiūlymas: braziliški jautienos iešmeliai su keptų paprikų salsa. Jeigu nemėgstate šviežių paprikų, būtinai pabandykite jas keptas. O jeigu pabodo steikas, iešmeliai suteiks naujų pojūčių.

VMG nuotr.

2 asm.


Jautienos iešmeliams su keptų paprikų salsa paruošti reikia:

  • 1 paprikos

  • 2 šviežių Chalapos paprikų

  • 3 šaukštų rapsų aliejaus

  • 1 saujos kalendrų

  • 1 žaliosios citrinos

  • ½ šaukštelio DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 šaukštelio smulkintų liofilizuotų braškių

  • 220 g šviežio sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio.

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Raudonųjų bazilikų lapelių (papuošti)


  1. Į kepimo skardą dėkite papriką, Chalapos paprikas, patepkite rapsų aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite 200 °C temp. orkaitėje, kol suminkštės.

  2. Paprikas nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, dėkite į pasirinktą indą, berkite smulkintą kalendrą, pilkite alyvuogių aliejų, išspauskite citrinos sulčių, įtarkuokite žievelės, dėkite druskos, pipirų, DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“, liofilizuotų braškių ir gerai išmaišykite. 

  3. Šviežią sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, maukite ant iešmelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite ant įkaitinto grilio iš abiejų pusių, kol apskrus ir iškeps. Patiekite pasirinktame inde ir papuoškite bazilikų lapeliais.


Gardžių atradimų.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page