Sumaniai sudėliota sūrių lėkštė gali būti ir užkandis, ir desertas. Čia svarbu įvairovė ir įdomūs skonių deriniai. Kviečiame sūrius degustuoti su šokoladiniu padažu ir citrusinių vaisių bei pomidorų džemu.
4 asm.
Sūrių lėkštei paruošti reikės:
Kietasis sūris
Sūris su mėlynuoju pelėsiu
Kamamberas
Brie (Sūrių kiekį ir rūšis rinkitės pagal skonį ir lėkštės dydį)
GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“ (patiekti)
Šokoladinio padažo
Pomidorų ir citrusinių vaisių džemo
Šokoladiniam padažui pagaminti reikia:
100 g pieniško šokolado
100 ml grietinėlės
35 ml balzaminio acto
1. Susmulkinkite pienišką šokoladą, užpilkite jį karšta grietinėle, išmaišykite ir pilkite balzaminį actą. Dar kartą viską gerai išmaišykite.
Pomidorų ir citrusinių vaisių džemui pagaminti reikia:
1 citrinos
1 apelsino
250 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
700 g pomidorų
Žiupsnelio druskos
1 šakelės rozmarino
Naudokite ekologiškai augintus citrusinius vaisius.
Nuplaukite citriną ir apelsiną, smulkiai supjaustykite (galite susmulkinti trintuvu). Užpilkite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi ir laikykite per naktį.
Pomidorus perpjaukite, pašalinkite sėklas, smulkiai supjaustykite.
Sumaišykite su citrinų ir apelsinų mase, įberkite druskos ir virkite pamaišydami, kol masė sutirštės.
Pabaigoje įdėkite rozmarino šakelę ir dar pavirkite kelias minutes.
Sudėliokite sūrio lėkštę:
Suskaldykite kietąjį sūrį, atlaužkite mėlynojo pelėsio sūrio gabaliukų, supjaustykite kamamberą, bri padėkite visą gabaliuką.
Patiekite kartu su pomidorų ir citrusinių vaisių džemu, šokoladiniu padažu ir GAIDELIS pusrytainiais su vanile „7 grūdai“.
Ragaukite sūrius su skirtingais padažais ir atraskite naujus skonius ir kvapus.
Gardžių atradimų.
Comments