top of page

Virtuvės enciklopedija: kas tas karpačas?


Karpačas
Unsplash.com nuotr.

Keistas dalykas su tuo karpaču. Patiekalas pavadintas vardu žmogaus, kuris visai neturėjo jokio ryšio su patiekalu, net gyveno keturiais šimtmečiais anksčiau, nei tas patiekalas buvo sugalvotas. Ir kas galėjo pagalvoti, kad tokiam pavadinimui virėją įkvėpė dailininko darbų koloritas. Tokia istorija su Vittore Carpaccio.

Klasikinis karpačas gaminamas iš aukščiausios kokybės jautienos išpjovos, bet dabar karpačas – ne tik jautienos patiekalas, tai greičiau paruošimo būdas – plonai supjaustyto geros kokybės termiškai neapdoroto produkto griežinėliai su padažu, švelniai išryškinančiu pagrindinio produkto skonį. Karpačas gaminamas iš žuvies, aštuonkojų, grybų, daržovių, net vaisių. Svarbiausias yra aukštos kokybės šviežio produkto natūralus skonis, pabrėžiamas padažu.



IŠBANDYKITE:



Naujausi įrašai

bottom of page