Virta arba bananais užkepta košė (Receptas)
- eglerace
- 2024-08-20
- 2 min. skaitymo
Kas rytoj pusryčiams? Gal senokai valgėte košę? Kviečiame vienu kartu pasiruošti net dvi manų košės su obuoliais ir bananais versijas – virtą ir kiek neįprastą, nes užkeptą orkaitėje. Tegul kiekvienas pats renkasi arba išbando abi vienos košės transformacijas.
Nostalgiška, skanu ir labai lengva pagaminti.

Video receptą rasi Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

2 asm.
Gaminimo laikas: 10 min.
Manų košei su obuoliais pagaminti reikia:
1–2 obuolių
1 banano
300 ml vandens
500 ml NATURLI avižų gėrimo
2–3 šaukštų DANSUKKER šviesiojo sirupo
Žiupsnelio druskos
100 g NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“
5–6 šaukštų manų kruopų
20 g PAULUNS granolos su kakava ir avietėmis
1 šaukšto aviečių uogienės
Keleto šviežių mėtų lapelių
½ citrinos žievelės
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais, bananus – griežinėliais.
Į puodą supilkite vandenį, NATURLI avižų gėrimą ir pakaitinkite.
Supilkite DANSUKKER šviesųjį sirupą, pasūdykite ir sudėkite NATURLI ekologiškus tepiuosius riebalus „Vegan Block“.
Suberkite manų kruopas ir virkite pamaišydami ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Patiekite ant viršaus užbarstę PAULUNS granolos su kakava ir avietėmis, šalia dėkite pjaustytų vaisių ir uogienės.
Papuoškite mėtų lapeliais ir smulkiai tarkuota citrinos žievele.

Užkeptai košei pagaminti reikia:
1–2 obuolių
2 bananų
1 šaukšto aviečių uogienės
½ citrinos žievelės
30 g NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“ kepimo formai aptepti
150 ml NATURLI migdolų gėrimo su braškėmis
20 g PAULUNS granolos su kakava ir avietėmis
1 saujelės šviežių mėtų lapelių
Į sausą įkaitintą keptuvę sudėkite pjaustytus obuolius ir bananus, aviečių uogienę, įtarkuokite citrinos žievelės. Maišydami pakepinkite, kol vaisiai suminkštės.
Kepimo formą ištepkite NATURLI ekologiškais tepiaisiais riebalais „Vegan Block“. Dėkite sluoksnį manų košės, vaisių įdarą ir likusią dalį košės.
Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 10 min.
Ant užkeptos košės pilkite NATURLI migdolų gėrimo su braškėmis, berkite PAULUNS granolos su kakava ir avietėmis.
Puoškite šviežiais mėtų lapeliais.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.

Gardžių atradimų.


























