top of page

Virta arba bananais užkepta košė (Receptas)

  • eglerace
  • 2024-08-20
  • 2 min. skaitymo

Kas rytoj pusryčiams? Gal senokai valgėte košę? Kviečiame vienu kartu pasiruošti net dvi manų košės su obuoliais ir bananais versijas – virtą ir kiek neįprastą, nes užkeptą orkaitėje. Tegul kiekvienas pats renkasi arba išbando abi vienos košės transformacijas. 

Nostalgiška, skanu ir labai lengva pagaminti. 


ree

Video receptą rasi Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


manų košė su obuoliais_Alfo receptas
VMG nuotr.

2 asm.

Gaminimo laikas: 10 min.


Manų košei su obuoliais pagaminti reikia:

  • 1–2 obuolių 

  • 1 banano

  • 300 ml vandens

  • 500 ml NATURLI avižų gėrimo 

  • 2–3 šaukštų DANSUKKER šviesiojo sirupo 

  • Žiupsnelio druskos 

  • 100 g NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“ 

  • 5–6 šaukštų manų kruopų

  • 20 g PAULUNS granolos su kakava ir avietėmis 

  • 1 šaukšto aviečių uogienės 

  • Keleto šviežių mėtų lapelių  

  • ½ citrinos žievelės 


  1. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais, bananus – griežinėliais.

  2. Į puodą supilkite vandenį, NATURLI avižų gėrimą ir pakaitinkite.

  3. Supilkite DANSUKKER šviesųjį sirupą, pasūdykite ir sudėkite NATURLI ekologiškus tepiuosius riebalus „Vegan Block“.

  4. Suberkite manų kruopas ir virkite pamaišydami ant silpnos ugnies, kol sutirštės.

  5. Patiekite ant viršaus užbarstę PAULUNS granolos su kakava ir avietėmis, šalia dėkite pjaustytų vaisių ir uogienės. 

  6. Papuoškite mėtų lapeliais ir smulkiai tarkuota citrinos žievele.


avižinė košė_Alfo receptas
VMG nuotr.

Užkeptai košei pagaminti reikia:

  • 1–2 obuolių  

  • 2 bananų

  • 1 šaukšto aviečių uogienės 

  • ½ citrinos žievelės 

  • 30 g NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“ kepimo formai aptepti

  • 150 ml NATURLI migdolų gėrimo su braškėmis 

  • 20 g PAULUNS granolos su kakava ir avietėmis 

  • 1 saujelės šviežių mėtų lapelių 


  1. Į sausą įkaitintą keptuvę sudėkite pjaustytus obuolius ir bananus, aviečių uogienę, įtarkuokite citrinos žievelės. Maišydami pakepinkite, kol vaisiai suminkštės. 

  2. Kepimo formą ištepkite NATURLI ekologiškais tepiaisiais riebalais „Vegan Block“.  Dėkite sluoksnį manų košės, vaisių įdarą ir likusią dalį košės.

  3. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 10 min. 

  4. Ant užkeptos košės pilkite NATURLI migdolų gėrimo su braškėmis, berkite PAULUNS granolos su kakava ir avietėmis. 

  5. Puoškite šviežiais mėtų lapeliais. 


Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.

ree

Gardžių atradimų.

bottom of page