Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Receptas)
- vmgonline

- 2022 m. sausio 17 d.
- 1 min. skaitymo
Avižinė košė pusryčiams – tai klasika. Netgi labai klasikinė klasika: britų klasika. Mes ją šiek tiek palaužėme ir sujungėme tris klasiškus dalykus – avižinius dribsnius, ispaninius šalavijus (nepainiokite su ispaniniu bateliu) ir avokadą.

Avižinei košei pagaminti reikia:
150 ml avižinių dribsnių
250 ml augalinio arba gyvūninio pieno
250 ml vandens
1 prinokusio avokado
1 šaukšto ispaninio šalavijo
Žiupsnelio druskos
1. Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu ir pienu, gerai išmaišykite, įberkite druskos ir užvirinkite.
2. Virkite nuolat maišydami 5 min., uždenkite puodą, nukaiskite, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 5–7 min.
3. Avokadą sumaigykite šakute, sumaišykite su koše, užberkite ispaninio šalavijo sėklų.
Skanaus!


























