Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Receptas)

Avižinė košė pusryčiams – tai klasika. Netgi labai klasikinė klasika: britų klasika. Mes ją šiek tiek palaužėme ir sujungėme tris klasiškus dalykus – avižinius dribsnius, ispaninius šalavijus (nepainiokite su ispaniniu bateliu) ir avokadą.


avižinė košė su šalavijo sėklomis, receptas
VMG nuotr.

Avižinei košei pagaminti reikia:

  • 150 ml avižinių dribsnių

  • 250 ml augalinio arba gyvūninio pieno

  • 250 ml vandens

  • 1 prinokusio avokado

  • 1 šaukšto ispaninio šalavijo

  • Žiupsnelio druskos

1. Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu ir pienu, gerai išmaišykite, įberkite druskos ir užvirinkite.

2. Virkite nuolat maišydami 5 min., uždenkite puodą, nukaiskite, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 5–7 min.

3. Avokadą sumaigykite šakute, sumaišykite su koše, užberkite ispaninio šalavijo sėklų.


Skanaus!

Naujausi įrašai