Šis troškinys – šventei subalansuotas patiekalas. Ir visiškai nesvarbu, ką švenčiate: Kalėdas, sekmadienį, gimimo dieną ar pirmąjį pasimatymą – šiltas, gaivus, lengvas, neatsivalgomai skanus triušienos troškinys su obuoliais yra vertas būti išragautas ir išgirtas.
Pažadame, kad kartosite, o recepto prašys ir draugai, ir kolegos, ir kaimynai! :)

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Troškiniui pagaminti reikia:
1 vidutinės morkos
1 vidutinio svogūno
2 saliero stiebų
3–4 skiltelių česnako
1 vidutinio saldžiarūgščio obuolio
2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus
250 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos troškinimui
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų kalendrų
2 KOTANYI laurų lapų
1 šaukštelio garstyčių
70 g baltojo sauso vyno
1 saujos džiovintų baravykų
1 šaukšto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
300 g SUKČIUS natūralaus kalakutienos sultinio
Žiupsnelio DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
2 šaukštų RAMBYNO tepamo sūrelio „Džiugas“
Keleto šakelių šviežių petražolių patiekalui papuošti
Geriausias laikas yra dabar! Kodėl? Rinkis augalinį maistą ir sužinok – www.choosenow.eu
1. Morką nuskuskite. Ją ir svogūną supjaustykite kubeliais, salierus – griežinėliais. Česnako skilteles susmulkinkite, obuolį supjaustykite stambesniais gabalėliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite LAPINO PUOTA triušienos mėsą troškinimui, ją apkepinkite iš abiejų pusių. Pagardinkite KOTANYI juodaisiais pipirais, pasūdykite.
3. Į keptuvę suberkite smulkintas daržoves, kalendras, pipirus, KOTANYI laurų lapus, dėkite garstyčių, užpilkite vyno ir išmaišykite. Sudėkite grybus, obuolius, ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, supilkite SUKČIUS natūralų daržovių sultinį ir įberkite žiupsnelį DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“. Uždenkite dangtį ir troškinkite apie 15 min.
4. Išimkite daržoves iš keptuvės ir sudėkite į dubenį. Nuo kepimo likusį skystį pagardinkite RAMBYNO tepamu sūreliu „Džiugas“, išmaišykite.
5. Padažą supilkite į lėkštę, ant viršaus išdėliokite keptas daržoves, berkite žiupsnelį pipirų.
6. Triušienos troškinį su obuoliais puoškite petražolėmis.
Gardžių atradimų.