Mėsos patiekalą galima patiekti skaniai lyg tai būtų desertas Triušienos keksiukai su batatų kremo kepurėle atrodo šventiškai ir yra labai gardūs, nors ir nesaldūs. Nustebinkite pirmiausia vaikus.
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 1 val.
Triušienos keksiukams pagaminti reikia:
½ cukinijos (~120-150 g)
½ mažo svogūno
1 skiltelės česnako
1-2 šakelių krapų
250 g šviežios smulkintos triušienos
Žiupsnelio druskos
Aliejaus kepti
1 didelio batato (~400 g)
1. Cukiniją sutarkuokite burokine tarka, palaikykite 10-15 min ir nuspauskite. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir krapus. Daržoves sumaišykite su šviežia smulkinta triušiena, pasūdykite, gerai išmaišykite.
2. Keksiukų kepimo formą patepkite aliejumi, į ją sluoksniuokite faršo rutuliukus.
3. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min.
4. Batatą nulupkite, stambiai supjaustykite, pasūdykite, sudėkite į skardelę, įpilkite 100 ml vandens, uždenkite folija ir kepkite apie 30 min, kol batatas suminkštės. Iškepusį batatą sutrinkite trintuvu, pasūdykite ir išmaišykite. Gautą masę sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite bokštelius ant keksiukų.
Gardžių atradimų.