top of page

Triušienos keksiukai su batatų kepurėlėmis (Receptas)

  • 2024-03-24
  • 1 min. skaitymo

Mėsos patiekalą galima patiekti skaniai lyg tai būtų desertas Triušienos keksiukai su batatų kremo kepurėle atrodo šventiškai ir yra labai gardūs, nors ir nesaldūs. Nustebinkite pirmiausia vaikus.

triušienos keksiukai_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 1 val.


Triušienos keksiukams pagaminti reikia:

  • ½ cukinijos (~120-150 g)

  • ½ mažo svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 1-2 šakelių krapų

  • 250 g šviežios smulkintos triušienos

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus kepti

  • 1 didelio batato (~400 g)

1. Cukiniją sutarkuokite burokine tarka, palaikykite 10-15 min ir nuspauskite. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir krapus. Daržoves sumaišykite su šviežia smulkinta triušiena,  pasūdykite, gerai išmaišykite.

2. Keksiukų kepimo formą patepkite aliejumi, į ją sluoksniuokite faršo rutuliukus.

3. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min.

4. Batatą nulupkite, stambiai supjaustykite, pasūdykite, sudėkite į skardelę, įpilkite 100 ml vandens, uždenkite folija ir kepkite apie 30 min, kol batatas suminkštės. Iškepusį batatą sutrinkite trintuvu, pasūdykite ir išmaišykite.  Gautą masę sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite bokštelius ant keksiukų.


Gardžių atradimų.


ree



bottom of page