top of page

Triušienos keksiukai su batatų kepurėlėmis (Receptas)

Mėsos patiekalą galima patiekti skaniai lyg tai būtų desertas Triušienos keksiukai su batatų kremo kepurėle atrodo šventiškai ir yra labai gardūs, nors ir nesaldūs. Nustebinkite pirmiausia vaikus.

triušienos keksiukai_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 1 val.


Triušienos keksiukams pagaminti reikia:

  • ½ cukinijos (~120-150 g)

  • ½ mažo svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 1-2 šakelių krapų

  • 250 g šviežios smulkintos triušienos

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus kepti

  • 1 didelio batato (~400 g)

1. Cukiniją sutarkuokite burokine tarka, palaikykite 10-15 min ir nuspauskite. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir krapus. Daržoves sumaišykite su šviežia smulkinta triušiena,  pasūdykite, gerai išmaišykite.

2. Keksiukų kepimo formą patepkite aliejumi, į ją sluoksniuokite faršo rutuliukus.

3. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min.

4. Batatą nulupkite, stambiai supjaustykite, pasūdykite, sudėkite į skardelę, įpilkite 100 ml vandens, uždenkite folija ir kepkite apie 30 min, kol batatas suminkštės. Iškepusį batatą sutrinkite trintuvu, pasūdykite ir išmaišykite.  Gautą masę sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite bokštelius ant keksiukų.


Gardžių atradimų.





Naujausi įrašai

bottom of page