top of page

Salotos su keptais pomidorais ir triušiena (Receptas)

Lengvos ir sočios. Gaivios ir jaukios. Salotos su keptais ir triušienos dešrelėmis puikiausiai tiks lengviems pietums arba sotesnei vakarienei. Turtingos žalumynų ir skonių.


salotos su triušiena_Alfo receptas
VMG nuotr.

2 asm.


Salotoms su keptais pomidorais ir triušiena pagaminti reikia:

  • 1 šaukšto nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus

  • 1 pakelio šviežių triušienos dešrelių

  • 1 raudonosios paprikos

  • 1 morkos

  • 1 svogūnėlio

  • ½ pankolio

  • 1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 1 šaukšto citrinų sulčių

  • 1 šaukšto sojų padažo

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • 1 saujos lapinio kopūsto lapų

  • 1 saujos sultenių

  • 1 saujos gražgarsčių

  • ½ indelio orkaitėje keptų pomidorų su alyvuogėmis

  • 2 riekelių mėgstamos duonos

  • 1 šaukšto sezamų aliejaus

  • Žiupsnelio druskos


  1. Keptuvėje įkaitinkite nerafinuotą saulėgrąžų aliejų.

  2. Šviežias triušienos dešreles perpjaukite pusiau ir kepkite keptuvėje iš visų pusių po 1 min. 

  3. Daržoves supjaustykite plonais šiaudeliais ir sudėkite į keptuvę. Kepkite 2 min.

  4. Į daržoves supilkite DANSUKKER auksaspalvį sirupą, citrinų sultis, sojų padažą ir viską pagardinkite druska bei aitriųjų paprikų dribsniais. 

  5. Patroškinkite apie 3 min. Sudėkite plėšytą lapinį kopūstą ir išmaišykite.

  6. Į lėkštę sudėkite sultenes, gražgarstes ir orkaitėje keptus pomidorus su alyvuogėmis.

  7. Duoną supjaustykite kubeliais, apskrudinkite sausoje keptuvėje.

  8. Ant gražgarsčių ir sultenių sudėkite troškintas daržoves su dešrelėmis, viską apibarstykite duonos skrebučiais.

  9. Salotas pagardinkite sezamų aliejumi ir druska.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page