top of page

Prieskoninga triušiena su daržovėmis ir tahinio padažu (Receptas)

  • 2024-06-01
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 2024-08-16

Greitas, pikantiškas patiekalas, kuriame triušiena labai dera su keptomis morkomis ir tahini padažu. Greitai pagaminamas, lengvas, bet sotus.


triušiena su tahinio padažu_Alfo receptas
VMG nuotr.


2 asm. 

Gaminimo laikas: 40 min. 


Triušienai su tahinio padažu pagaminti reikia:

  • 200 g triušienos kumpelių mėsos

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • ½ šaukštelio maltų kuminų

  • ½ šaukštelio maltų kalendrų

  • ½ šaukštelio maltų rūkytų paprikų 

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šlakelio apelsinų sulčių

  • 3–4 šaukštų aliejaus 

  • 150 g mažų morkų

  • 5–6 romaninių salotų lapų


TAHINIO PADAŽUI:

  • 1–2 šaukštų tahinio

  • 1 citrinos sulčių

  • 100 g jogurto

  • 1 skiltelės česnako

  • 1–2 šaukštų alyvuogių aliejaus 

  • ½ šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų

  • Žiupsnelio druskos


  1. Triušienos kumpelių mėsą supjaustykite, apibarstykite prieskoniais, pasūdykite, apšlakstykite apelsinų sultimis bei aliejumi ir palikite 10–15 min. pasimarinuoti. 

  2. Kepkite iš visų pusių keptuvėje po 1 min., tada sudėkite į formelę ir baikite kepti įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 7–8 min. (orkaitėje 15 min.). Lengvai ataušinkite. 

  3. Morkas apšlakstykite aliejumi, sudėkite į formelę ir kepkite kartu su mėsa. 

  4. Padažui skirtus produktus sudėkite į elektrinio trintuvo indą ir sutrinkite. 

  5. Triušieną patiekite su daržovėmis ir padažu.


Skanaus!

bottom of page