Prieskoninga triušiena su daržovėmis ir tahinio padažu (Receptas)
- 2024-06-01
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2024-08-16
Greitas, pikantiškas patiekalas, kuriame triušiena labai dera su keptomis morkomis ir tahini padažu. Greitai pagaminamas, lengvas, bet sotus.

2 asm.
Gaminimo laikas: 40 min.
Triušienai su tahinio padažu pagaminti reikia:
200 g triušienos kumpelių mėsos
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
½ šaukštelio maltų kuminų
½ šaukštelio maltų kalendrų
½ šaukštelio maltų rūkytų paprikų
Žiupsnelio druskos
1 šlakelio apelsinų sulčių
3–4 šaukštų aliejaus
150 g mažų morkų
5–6 romaninių salotų lapų
TAHINIO PADAŽUI:
1–2 šaukštų tahinio
1 citrinos sulčių
100 g jogurto
1 skiltelės česnako
1–2 šaukštų alyvuogių aliejaus
½ šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų
Žiupsnelio druskos
Triušienos kumpelių mėsą supjaustykite, apibarstykite prieskoniais, pasūdykite, apšlakstykite apelsinų sultimis bei aliejumi ir palikite 10–15 min. pasimarinuoti.
Kepkite iš visų pusių keptuvėje po 1 min., tada sudėkite į formelę ir baikite kepti įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 7–8 min. (orkaitėje 15 min.). Lengvai ataušinkite.
Morkas apšlakstykite aliejumi, sudėkite į formelę ir kepkite kartu su mėsa.
Padažui skirtus produktus sudėkite į elektrinio trintuvo indą ir sutrinkite.
Triušieną patiekite su daržovėmis ir padažu.
Skanaus!