top of page

Sriuba su triušiena ir žemės riešutais (Receptas)

Neatsivalgoma, neatsiragaujama sriuba su triušiena ir žemės riešutais, kuris labai tiks šventiniams pietums, bet kviečiame ja pasimėgauti ir be progos. Jauki, pilna skonių, tiršta.

sriuba su triušiena ir žemės riešutais_Alfo recepas
VMG nuotr.

2–3 asm.


Sriubai su triušiena ir žemės riešutais pagaminti reikia:

  • 2 šaukštų sezamų aliejaus

  • 1 svogūnėlio

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 raudonosios aitriosios paprikos

  • 1 šaukšto smulkinto imbiero

  • 1 šaukštelio rudojo cukraus

  • 1 šaukšto žuvies padažo

  • 2 šaukštų sojų padažo

  • 300 ml kokosų pieno

  • 300 ml vandens

  • 1 NATUR COMPAGNIE daržovių sultinio kubelio

  • 2 šaukštų ME2U riešutų kremo

  • 1 šaukštelio kario prieskonių

  • Žiupsnelio ciberžolės

  • 2 šaukštų žaliosios citrinos sulčių

  • 100 g ryžių miltų makaronų

  • 1 saujos šitakių

  • 200 g LAPINO PUOTA šviežių triušienos mėsos juostelių

  • Keleto baziliko lapelių

  • 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Prikaistuvyje įkaitinkite šaukštą sezamų aliejaus. Svogūnėlį, česnaką ir aitriąją papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Dalį paprikų palikite papuošimui.

  2. Smulkintas daržoves kartu su imbieru kepkite sezamų aliejuje apie 2–3 min., kol suminkštės.

  3. Sudėkite rudąjį cukrų, žuvies padažą, sojų padažą ir užvirinkite.

  4. Supilkite kokosų pieną, vandenį, įdėkite NATUR COMPAGNIE daržovių sultinio kubelį ir ME2U riešutų kremo.

  5. Pagardinkite kario prieskoniais, ciberžole ir žaliosios citrinos sultimis. Virkite apie 10 min.

  6. Ryžių miltų makaronus užpilkite verdančiu vandeniu, tada nuplaukite šaltu vandeniu.

  7. Keptuvėje įkaitinkite sezamų aliejų ir jame apkepkite juostelėmis pjaustytus šitakius. Juos išimkite ir toje pačioje keptuvėje kepkite LAPINO PUOTA šviežias triušienos mėsos juosteles, pagardintas druska ir pipirais.

  8. Į lėkštę sudėkite ryžių miltų makaronus, užpilkite išvirusia sriuba ir sudėkite kepintus grybus bei keptą triušieną.

  9. Viską papuoškite baziliko lapeliais, smulkintais svogūnų laiškais ir aitriąja paprika.


Gardžių atradimų.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page