Šonine apsuktiems triušienos kepsneliams neatsispirs nei didelis, nei mažas. Skaniausi, žinoma, kepti kepsninėje, bet puikiai pavyktų ir orkaitėje.
2–3 asm.
Triušienos iešmeliams pagaminti reikia:
400 g KITCHEN ME triušienos juosmeninės dalies filė
3–4 šaukštelių alyvuogių aliejaus
½ šaukštelio svogūnų miltelių
½ šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
100–120 g pjaustytos rūkytos kiaulienos šoninės
30–40 g rudojo cukraus
1 ryšulėlio petražolių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų sviestui pagaminti reikia:
1 nedidelės aitriosios paprikos
3 šaukštų sviesto
½ nedidelės žaliosios citrinos
Aitriąją papriką susmulkinkite. Kambario temperatūros sviestą ir aitriąją papriką dėkite į dubenį, įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės, išspauskite sulčių ir viską išsukite.
KITCHEN ME triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite maždaug 5 cm ilgio dalimis, sumaišykite su aliejumi, druska, pipirais, svogūnų, paprikų milteliais ir susukite į kiaulienos šoninę.
Triušienos suktinukus sumaukite ant iešmelių, pabarstykite ir įtrinkite ruduoju cukrumi, nuolat vartydami kepkite po 3–4 min. iš kiekvienos pusės.
Triušienos ir šoninės iešmelius aptepkite gamintu sviestu ir pakartotinai apkepkite po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės. Apkepę pakartotinai aptepkite sviestu ir patiekite.
Skanaus!