top of page

Triušienos ir rūkytos šoninės iešmeliai su aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų sviestu (Receptas)

Šonine apsuktiems triušienos kepsneliams neatsispirs nei didelis, nei mažas. Skaniausi, žinoma, kepti kepsninėje, bet puikiai pavyktų ir orkaitėje.

triušienos patiekalai_triušienos iešmeliai_triušienos kepsneliai_Receptas_grilio patiekalai_kepta orkaitėje
Shutterstock.com nuotr.

2–3 asm.


Triušienos iešmeliams pagaminti reikia:

  • 400 g KITCHEN ME triušienos juosmeninės dalies filė

  • 3–4 šaukštelių alyvuogių aliejaus

  • ½ šaukštelio svogūnų miltelių

  • ½ šaukštelio rūkytos paprikos miltelių

  • 100–120 g pjaustytos rūkytos kiaulienos šoninės

  • 30–40 g rudojo cukraus

  • 1 ryšulėlio petražolių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

Aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų sviestui pagaminti reikia:

  • 1 nedidelės aitriosios paprikos

  • 3 šaukštų sviesto

  • ½ nedidelės žaliosios citrinos

  1. Aitriąją papriką susmulkinkite. Kambario temperatūros sviestą ir aitriąją papriką dėkite į dubenį, įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės, išspauskite sulčių ir viską išsukite.

  2. KITCHEN ME triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite maždaug 5 cm ilgio dalimis, sumaišykite su aliejumi, druska, pipirais, svogūnų, paprikų milteliais ir susukite į kiaulienos šoninę.

  3. Triušienos suktinukus sumaukite ant iešmelių, pabarstykite ir įtrinkite ruduoju cukrumi, nuolat vartydami kepkite po 3–4 min. iš kiekvienos pusės.

  4. Triušienos ir šoninės iešmelius aptepkite gamintu sviestu ir pakartotinai apkepkite po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės. Apkepę pakartotinai aptepkite sviestu ir patiekite.

Skanaus!





Naujausi įrašai

bottom of page