top of page

Traškūs pyragėliai kaip čeburekai su dviem įdarais: paukštienos su slyvomis ir persikų su avietėmis

Šie lengvai pagaminami cinamonu pagardintos tešlos marokietiški pyragėliai su įdaru primena čeburekus. Juos pagaminsite lengvai ir gana greitai, o įdarus galite rinktis pačius įvairiausius. Šįkart Alfas kviečia išbandyti nesaldų įdarą su antiena, o kitą saldų – su konservuotais persikais ir avietėmis. Pyragėlius pagaminsite ir iškepsite greičiau nei per valandą.

Pyragėliai tiks ir kasdieniam, ir šventiniam stalui.


čeburekai_pyragėliai su įdaru_Alfo receptas
VMG nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


2 asm.


Pyragėlių tešlai pagaminti reikia:

  • 2 stiklinių kvietinių miltų

  • 1 stiklinės karšto vandens (maždaug 70-80 laipsnių karščio)

  • 50 g VILNIAUS MARGARINAS KEPINIAMS (maždaug 1 valg. šaukštas)

  • 1 arb. šaukštelio cinamono

  • žiupsnio druskos

Nesaldžiam įdarui pagaminti reikia:

  • 3 KITCHEN ME antienos blauzdelių “Tulpės” su prieskoniais

  • žiupsnio KOTANYI maltos kalendros

  • saujos džiovintų slyvų

  • 2 orkaitėje iškeptų perpus perpjautų ir šiek tiek pasūdytų morkų

  • 1 orkaitėje kepto česnako galvutės

Saldžiam įdarui paruošti reikia:

  • kelių šaukštų DEN GAMBLE FABRIK abrikosų džemo.

  • saujos aviečių

  • 2-3 savose sultyse konservuotų persikų puselių.


  • OBELIŲ SAULĖGRĄŽŲ aliejaus kepti.

  • TINGINIO PANTIS nealkoholinio sidro patiekti.

  • KIKKOMAN sojos padažo patiekti.

  1. Į karštą vandenį įdėkite šaukštą margarino, ištirpdykite. Vandenyje taip pat išmaišykite šaukštelį cinamono ir žiupsnį druskos. Šiuo prieskoningu vandeniu užilkite miltus ir mentele gerai išmaišykite. Taip paruošite plikytą tešlą pyragėliams. Kai tešla kiek pravės, minkykite ją miltuotomis rankomis, kol ji taps plastilino konsistencijos. Suformuokite tešlos kamuoliuką, uždenkite švariu rankšluostėliu arba maistine plėvele ir palikite 20-30 min. brinkti (tešla turi atvėsti). Atvėsusi tešla turi nelipti prie rankų.

  2. Kol tešla brinksta ir vėsta, pasiruoškite įdarą. KITCHEN ME antienos blauzdeles iškepkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Mėsą nuimkite nuo kaulų ir suplėšykite peiliu ir šakute. Džiovintas slyvas perliekite karštu vandeniu ir supjaustykite į 8 ar 9 dalis (jeigu dar tik pratinatės prie slyvų ir paukštienos derinio, pjaustykite dar smulkiau).

  3. Morkas supjaustykite mažais gabalėliais, iškepusias česnako skilteles išlukštenkite iš apvalkalėlių (išspauskite skiltelę spausdami peiliu). Antieną, morkas, česnaką sumaišykite viename dubenyje. Paragaukite: jeigu trūksta, pagardinkite druska ir, jeigu norisi, įvairiomis žolelėmis, kalendra.

  4. Paruoškite saldų įdarą. Persikų puseles nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais (kad būtų justi, jog tai konservuotas persikas). Persiko gabalėlius sumaišykite su avietėmis ir keliais šaukštais abrikosų džemo. Pagardinkite maltu cinamonu. Jeigu mėgstate įdomesnius derinius, įdėkite kalendros, šviežio baziliko, kardamono, kajeno paprikos.

  5. Atvėsusi tešla turi būti vientisa ir nelipni. Padalinkite ją į nedidelius gabalėlius, rankomis suformuokite rutuliukus, o tada plonai iškočiokite kočėlu. Tešla turi būti nei per plona, nei per stora. Šaukštu dėkite įdarą. Saldus įdaras – drėgnesnis, todėl jo dėkite kiek mažiau. Tešlą perlenkite pusiau, kraštelius užlankstykite arba užspauskite šakute. Stenkitės, kad pyragėlio kraštelis nebūtų labai storas. Patarimas: jeigu kepsite ir saldžius, ir nesaldžius pyragėlius, rekomenduoju nesaldžius daryti mažesnius.

  6. Ant lėtos ugnies įkaitinkite aliejų ZYLE keptuvėje. Jo turi būti pakankamai, kad apsemtų bent vieną pyragėlio pusę. Kai aliejus įkais, apkepkite pyragėlius iš visų pusių. Iškepusius padėkite ant rankšluostėlio, kad sugertų riebalų perteklių.

PATARIMAI

  1. Susiplanuokite viską taip, kad suformavę pyragėlius, galėtumėte iškart juos ir kepti, antraip įdaras (ypač saldus) gali sudrėkinti tešlą, pyragėliai gali ištęžti.

  2. Saldžius pyragėlius skanu valgyti vienus (galima apiberti cukraus pudra ar cinamoniniu), bet labai tinka patiekti su ledais. Taip pat skanu patiekti su nealkoholinu sidru TINGINIO PANTIS.

  3. Pyragėlius su antiena tinka patiekti su grietine arba KIKKOMAN sojos padažu su mažiau cukraus. Į indelį įpilkite sojos padažo, praskieskite jį nealkoholiniu sidru TINGINIO PANTIS, pyragėlį supjaustykite į kelias dalis ir jas mirkykite padaže. Sojos padažą galima sumaišyti ir su majonezu – dar vienas labai derantis padažo variantas. Būkite išradingi.

  4. Jeigu gaminate tik saldžius pyragėlius, į tešlą galima įdėti cukraus. Jeiug mėgstate pikantiškesnį skonį, galite gardinti kuminu, kmynais.

  5. Tešlos likučius užšaldykite, o dar geriau – eksperimentuokite su įdarais, kol sunaudosite visą. Tinka ir varškės, ir varškės sūrelio įdarai, ir įdarai su lašiša, taip pat grybais.

  6. Šiuos pyragaičius galima kepti ir orkaitėje, tačiau keptuvėje jie iškepa traškūs, bet minkšti.

Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page