top of page

Traškūs mini čeburekai-kibinai su kalakutiena ir grybais (Receptas)

Kas nemėgsta čeburekų ar kibinų, pakelkite rankas. Jeigu tokių ir atsirastų, tai pagal Alfo receptą ruoštų traškių mini čeburėkų-kibinų pagundai neatsispirtų niekas. Traškūs išorėje, sultingi viduje, patogūs valgyti ir... neatsivalgomi. Išbandykite receptą, kuris keliaus iš kartos į kartą.


kibinai_čeburekai_kibinų receptas_greiti čeburekai_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia.


Čeburekų-kibinų tešlai paruošti reikia:

  • 2 stiklinių miltų

  • Žiupsnelio KOTANYI muskato

  • Žiupsnelio KOTANYI kalendros

  • 3–4 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus (tešlai)

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 1 stiklinės karšto vandens

  • OBELIŲ rapsų aliejaus (kepimui)

1. Į dubenį suberkite miltus, KOTANYI muskatą, kalendrą ir druską, pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus

ir karšto vandens. Viską išmaišykite. Kai tešla pravės minkykite rankomis.

2. Tešlą palikite apie 30 min. subręsti, suvynioję į skepetaitę ar įdėję į užspaudžiamą maišelį.

3. Ant lentelės berkite miltų, formuokite rankomis mažus blynelius iš tešlos, iškočiokite juos

kočėlu. Į tešlos vidurį dėkite įdaro (maždaug apie šaukštą). Užspauskite tešlos kraštelius,

formuodami čebureką. Galite kraštelius užspausti šakute.

4. Į keptuvę pilkite aliejų, jį įkaitinkite ir dėkite kepti čeburekus iš abiejų pusių. Išėmus juos

sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.


Paukštienos ir grybų įdarui paruošti reikia:

  • 6–8 pievagrybių

  • 1 vidutinio svogūno

  • 250 g kalakutienos

  • 3–4 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • 1 saujos kalendrų lapelių

  • Žiupsnelio KOTANYI Kajeno paprikos

  • 1–2 skiltelių česnako

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio kmynų

  • 1–2 šaukštų grietinės

1. Pievagrybius supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūnus galite pjaustyti ir stambiau,

kalakutieną supjaustykite kubeliais.

2. Į ZYLE keptuvę suberkite pievagrybius, svogūnus ir kalakutieną, įpilkite OBELIŲ rapsų aliejaus, berkite KOTANYI juodųjų pipirų. Ir kepinkite ant didelės kaitros, kad įdaras nesitroškintų, o apkeptų.

3. Prieš baigiant kepti berkite KOTANYI Kajeno paprikos, įtarkuokite česnako, suberkite kapotas

kalendras. Išjunkite kaitrą, suberkite KOTANYI druską, kmynus ir išmaišykite.

4. Įdarą atvėsinkite, sudėkite grietinę ir išmaišykite.


PATARIMAI:

1. Kalakutieną galite keisti vištiena ar triušiena.

2. Galite įdėti mėgstamų daržovių: saliero, morkos. Tik tuomet ilgiau pakepinkite.

3. Vietoj grietinės galite naudoti varškės kremą.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page