Tie, kas mėgsta čeburėkus, juos ypač mėgsta dėl traškios, lūžtančios pyragėlio tešlos. Todėl būtinai eksperimentuokite į tešlą dėdami ne tik nesaldžius, t. y., mėsos ar daržovių, bet ir saldžius įdarus. Puikiai tiks pusryčiams ar papildyti saldumynų stalą per šventes.

Saldžių čeburekų tešlai pagaminti reikia:
2 stiklinių miltų
Žiupsnelio KOTANYI muskato
Žiupsnelio KOTANYI kalendros
3–4 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus (tešlai)
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1 stiklinės karšto vandens
OBELIŲ rapsų aliejaus (kepimui)
1. Į dubenį suberkite miltus, KOTANYI muskatą, kalendrą ir druską, pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus
ir karšto vandens. Viską išmaišykite. Kai tešla pravės minkykite rankomis.
2. Tešlą palikite apie 30 min. subręsti, suvynioję į skepetaitę ar įdėję į užspaudžiamą maišelį.
3. Ant lentelės berkite miltų, formuokite rankomis mažus blynelius iš tešlos, iškočiokite juos
kočėlu. Į tešlos vidurį dėkite įdaro (maždaug apie šaukštą). Kartu su tešla įdėkite ir avietę.
Užspauskite tešlos kraštelius, formuodami čebureką. Galite kraštelius užspausti šakute.
4. Į keptuvę pilkite aliejų, jį įkaitinkite ir dėkite kepti čeburekus iš abiejų pusių. Išėmus juos
sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
Varškės ir aviečių įdarui paruošti reikia:
1 šaukštelio DANSUKKER cukraus miltelių
1 DOBILAS ekologiško varškės sūrelio su vanile
1 banano
⅓ citrinos žievelės
Keleto aviečių
Keleto skiltelių PERGALĖ juodojo šokolado
1 puodelio NESPRESSO espreso kavos „Infiniment Fruite“
1. Į dubenį dėkite pjaustytą bananą, DOBILAS ekologišką varškės sūrelį su vanile, įtarkuokite
citrinos žievelės, įpjaustykite PERGALĖ juodojo šokolado, berkite DANSUKKER cukraus
miltelių, pilkite NESPRESSO espreso kavos „Infiniment Fruite“ ir viską išmaišykite.
2. Avietes dėkite tik formuodami čeburekus – ne anksčiau.
PATARIMAI:
1. Vietoj aviečių galite dėti šilauoges.
2. Bananą galite keisti pjaustytais obuoliais ar kriaušėmis.
3. Galite paskaninti mėgstamais prieskoniais.
Skanaus.