Greiti ir neatsivalgomi saldūs čeburekai (Receptas)

Tie, kas mėgsta čeburėkus, juos ypač mėgsta dėl traškios, lūžtančios pyragėlio tešlos. Todėl būtinai eksperimentuokite į tešlą dėdami ne tik nesaldžius, t. y., mėsos ar daržovių, bet ir saldžius įdarus. Puikiai tiks pusryčiams ar papildyti saldumynų stalą per šventes.

saldūs čeburekai_Alfo receptas_varškės įdaras
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


Saldžių čeburekų tešlai pagaminti reikia:

  • 2 stiklinių miltų

  • Žiupsnelio KOTANYI muskato

  • Žiupsnelio KOTANYI kalendros

  • 3–4 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus (tešlai)

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 1 stiklinės karšto vandens

  • OBELIŲ rapsų aliejaus (kepimui)

1. Į dubenį suberkite miltus, KOTANYI muskatą, kalendrą ir druską, pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus

ir karšto vandens. Viską išmaišykite. Kai tešla pravės minkykite rankomis.

2. Tešlą palikite apie 30 min. subręsti, suvynioję į skepetaitę ar įdėję į užspaudžiamą maišelį.

3. Ant lentelės berkite miltų, formuokite rankomis mažus blynelius iš tešlos, iškočiokite juos

kočėlu. Į tešlos vidurį dėkite įdaro (maždaug apie šaukštą). Kartu su tešla įdėkite ir avietę.

Užspauskite tešlos kraštelius, formuodami čebureką. Galite kraštelius užspausti šakute.

4. Į keptuvę pilkite aliejų, jį įkaitinkite ir dėkite kepti čeburekus iš abiejų pusių. Išėmus juos

sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.


Varškės ir aviečių įdarui paruošti reikia:

  • 1 šaukštelio DANSUKKER cukraus miltelių

  • 1 DOBILAS ekologiško varškės sūrelio su vanile

  • 1 banano

  • ⅓ citrinos žievelės

  • Keleto aviečių

  • Keleto skiltelių PERGALĖ juodojo šokolado

  • 1 puodelio NESPRESSO espreso kavos „Infiniment Fruite“

1. Į dubenį dėkite pjaustytą bananą, DOBILAS ekologišką varškės sūrelį su vanile, įtarkuokite

citrinos žievelės, įpjaustykite PERGALĖ juodojo šokolado, berkite DANSUKKER cukraus

miltelių, pilkite NESPRESSO espreso kavos „Infiniment Fruite“ ir viską išmaišykite.