top of page

Traškių brusketų rinkinys visų skoniams (Receptas)

  • eglerace
  • 04-25
  • 2 min. skaitymo

Atnaujinta: 05-09

Yra produktų, kurių visada verta turėti savo šaldytuve ir spintelėse, nes niekada nežinia, kada užgrius netikėti svečiai, aplankys kaimynai ar tiesiog užsimanysite skanaus užkandžio žiūrėdami penktadienio filmą. 

Traškių brusketų su skirtingų skonių pagardais – vynuogių ir apelsinų, jautienos ir keptų paprikų, kreminio sūrelio ir ananasų, rinkinys yra tai, ko gali prisireikti bet kada. Tinka ir vakarams su šeima, ir vakarėliams. 

brusketa su vynuogėmis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


6–8 asm. 

Gaminimo laikas: apie 30 min.    


Brusketų rinkiniui paruošti reikia:

1 užkandis   

  • 2 saujų vynuogių

  • 7–8 riekelių čiabatos 

  • 2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo 

  • ½ apelsino

  • 1 saujos graikinių riešutų arba pekaninių karijų

  • 10 g PERGALĖ pieniško šokolado (arba PERGALĖ pieniško šokolado su miško uogų įdaru) 

  • 125 g ILE DE FRANCE sūrio „Camembert“


  1. Perpjaukite vynuoges pusiau, suberkite į įkaitintą keptuvę. 

  2. Čiabatą supjaustykite riekelėmis ir kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje, kol gražiai apskrus.

  3. Ant vynuogių supilkite DANSUKKER auksaspalvį sirupą, įtarkuokite apelsino žievelės ir įspauskite šiek tiek sulčių. Kai masė pradės karamelizuotis, suberkite smulkintus graikinius riešutus.

  4. Ant apskrudintų duonos riekelių užtarkuokite PERGALĖ pieniško šokolado, uždėkite griežinėliais pjaustyto  ILE DE FRANCE sūrio „Camembert“, užpilkite vynuogių padažo. 

  5. Papuoškite tarkuota apelsino žievele.


2 užkandis 


  • 70 g GAIDELIS krekerių „Klasika“

  • 125 g CASTELLO kreminio sūrio su ananasais 


Ant GAIDELIS krekerių „Klasika“ tepkite CASTELLO kreminį sūrį su ananasais ir uždėkite antrą krekerį, taip suformuodami sumuštinuką.


Prieš patiekdami visus tris užkandžius pašildykite orkaitėje.


brusketa su mėsa_Alfo receptas
VMG nuotr.

3 užkandis

  • 220 g KITCHEN ME brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“

  • Keleto šakelių čiobrelių

  • 7–8 riekelių čiabatos (apskrudintų)

  • 1 skiltelės česnako 

  • Keleto šaukštų SACLA pomidorų ir bazilikų užtepėlės 

  • SACLA ant grotelių keptų paprikų 

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų ir druskos mišinio

  • 1 saujelės mikrožalumynų 


  1. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių apkepkite KITCHEN ME brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“, sudėkite čiobrelius.

  2. Mėsą baikite kepti įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 5–10 min. 

  3. Čiabatos riekeles įtrinkite česnaku, užtepkite SACLA pomidorų ir bazilikų užtepėlės, dėkite SACLA ant grotelių keptų paprikų.

  4. Jautienos didkepsnį pagardinkite juodųjų pipirų ir druskos mišiniu, supjaustykite griežinėliais ir uždėkite ant sumuštinio.

  5. Papuoškite mikrožalumynais.




Gardžių atradimų.


bottom of page