Traškių brusketų rinkinys visų skoniams (Receptas)
- eglerace
- 04-25
- 2 min. skaitymo
Atnaujinta: 05-09
Yra produktų, kurių visada verta turėti savo šaldytuve ir spintelėse, nes niekada nežinia, kada užgrius netikėti svečiai, aplankys kaimynai ar tiesiog užsimanysite skanaus užkandžio žiūrėdami penktadienio filmą.
Traškių brusketų su skirtingų skonių pagardais – vynuogių ir apelsinų, jautienos ir keptų paprikų, kreminio sūrelio ir ananasų, rinkinys yra tai, ko gali prisireikti bet kada. Tinka ir vakarams su šeima, ir vakarėliams.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
6–8 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Brusketų rinkiniui paruošti reikia:
1 užkandis
2 saujų vynuogių
7–8 riekelių čiabatos
2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo
½ apelsino
1 saujos graikinių riešutų arba pekaninių karijų
10 g PERGALĖ pieniško šokolado (arba PERGALĖ pieniško šokolado su miško uogų įdaru)
125 g ILE DE FRANCE sūrio „Camembert“
Perpjaukite vynuoges pusiau, suberkite į įkaitintą keptuvę.
Čiabatą supjaustykite riekelėmis ir kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Ant vynuogių supilkite DANSUKKER auksaspalvį sirupą, įtarkuokite apelsino žievelės ir įspauskite šiek tiek sulčių. Kai masė pradės karamelizuotis, suberkite smulkintus graikinius riešutus.
Ant apskrudintų duonos riekelių užtarkuokite PERGALĖ pieniško šokolado, uždėkite griežinėliais pjaustyto ILE DE FRANCE sūrio „Camembert“, užpilkite vynuogių padažo.
Papuoškite tarkuota apelsino žievele.
2 užkandis
70 g GAIDELIS krekerių „Klasika“
125 g CASTELLO kreminio sūrio su ananasais
Ant GAIDELIS krekerių „Klasika“ tepkite CASTELLO kreminį sūrį su ananasais ir uždėkite antrą krekerį, taip suformuodami sumuštinuką.
Prieš patiekdami visus tris užkandžius pašildykite orkaitėje.

3 užkandis
220 g KITCHEN ME brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“
Keleto šakelių čiobrelių
7–8 riekelių čiabatos (apskrudintų)
1 skiltelės česnako
Keleto šaukštų SACLA pomidorų ir bazilikų užtepėlės
SACLA ant grotelių keptų paprikų
Žiupsnelio juodųjų pipirų ir druskos mišinio
1 saujelės mikrožalumynų
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių apkepkite KITCHEN ME brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“, sudėkite čiobrelius.
Mėsą baikite kepti įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 5–10 min.
Čiabatos riekeles įtrinkite česnaku, užtepkite SACLA pomidorų ir bazilikų užtepėlės, dėkite SACLA ant grotelių keptų paprikų.
Jautienos didkepsnį pagardinkite juodųjų pipirų ir druskos mišiniu, supjaustykite griežinėliais ir uždėkite ant sumuštinio.
Papuoškite mikrožalumynais.
Gardžių atradimų.