Keptų porų brusketa su agurkų ir alyvuogių kapotiniu (Receptas)
- eglerace
- 2023-05-01
- 1 min. skaitymo

2 asm.
Gaminimo laikas: 1–1,5 val.
Keptų porų, agurkų ir alyvuogių pagardui paruošti reikia:
1 poro
1 česnako galvos
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
2 trumpavaisių agurkų
1 saujos „Kalamata“ alyvuogių
1 saujos česnakų laiškų
1 šaukštelio baltojo vyno acto
½ šaukštelio nerafinuoto cukranendrių cukraus
4 riekelių čiabatos duonos
6 šaukštų tepamo sūrelio su kietuoju sūriu „Džiugas“
Į kepimo skardą dėkite porą, česnako galvą, viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, berkite druskos, pipirų. Kepkite iki 180 °C temp. įkaitintame grilyje apie 40–60 min., kol poras suminkštės.
Kai poras iškeps, pašalinkite viršutinius 2–3 sluoksnius ir iš vidaus išimkite minkštimą.
Agurkus, alyvuoges, česnakų laiškus ir keptus česnakus susmulkinkite, sumaišykite su skysčiu iš skardelės, kurioje kepė porai, pilkite acto, suberkite nerafinuotą cukranendrių cukrų, gardinkite druska ir pipirais.
Čiabatą apskrudinkite grilyje iš abiejų pusių po 15 sek. arba kol paskrus.
Ant duonos tepkite RAMBYNO tepamą sūrelį su kietuoju sūriu „Džiugas“, sudėkite keptus porus, agurkų ir alyvuogių kapotinį.
Gardžių atradimų.