top of page

TOP5: skaitomiausi savaitės straipsniai


Vasara įsivažiuoja. Ir nors praeitą savaitę jautėme liūdesio gaidelę ir vakarinės energijos trūkumą, nes baigėsi jos suteikdavusi kulinarinė laida Alfas vienas namuose", naują savaitę pradėsime ne tik prisimindami skaitomiausius portalo www.vmgonline.lt tekstus, bet ir primindami Jums gerąją žinią: rytoj startuoja nauja kulinarinė laida Alfas vienas gamtoje". Bus dar daugiau energijos!



Vasarą norisi matyti veidus, kurie šypsosi ir girdėti, kad viskas bus gerai. Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas kaip tik toks: visi vis padūsauja, o jis šypsosi. Ir ne tik savo feisbuko profilyje. Restoranų verslą aukštyn kojomis apvertusi koronaviruso pandemija šefui buvo... įkvepianti? Deivydas džiaugiasi atradęs jūrą ankstyvą pavasarį ir labai šviesias erdves duris netrukus atversiančiam naujam restoranui.




Kaip marinuoti mėsą kepimui kepsninėje?" – vienas tų sezono klausimų, į kurį yra tūkstantis keturi šimtai atsakymų ir visi jie daugiau mažiau teisingi: dėl skonio juk nesiginčijama. O štai virtuvės šefo, grilio meistro Artūro Samavičiaus nuomone, gerai mėsai marinato net nereikia. Skaitykite: Geriausias marinatas mėsai pagal Artūrą Samavičių: reikia vieno ingrediento!




Laimingieji valgo laimingą duoną, o tokią iškepsite tik iš laimingo raugo. Laimingas – tai gražiai užaugęs, skaniai išsiburbuliavęs raugas. Kaip tokį užraugti, su portalo skaitytojais dalinasi maisto mokslininkė, kepėja, laimingų raugų augintoja Kristina Liukaitytė: Laimingo ruginio raugo receptas pagal kepėją Kristiną Liukaitytę



Pagaliau vėl vis dažniau galime ištrūkti į miestą ir pietus ar vakarienę suvalgyti ne namuose, o restorane. Bet ar žinojote, kad yra sudarytas sąrašas patiekalų, kurių garsiausi virtuvės šefai nerekomenduoja užsisakinėti restoranuose? Kodėl? Skaitykite: 10 patiekalų, kurių virtuvės šefai nerekomenduoja užsisakyti restoranuose



Vasarą bananus pakeis šviežios uogos, tačiau kol jos sirpsta, bananai vis dar yra pagrindinis daugelio patiekalų (ne tik desertų) ingredientas. Jie tinka ir padažui prie didkepsnio, ir veganiškiems kepsneliams. Jų neišvengiamai pasaldintas universalumas atsiskleis šiame VMG receptų su bananais tope, kurį rasite čia: Pagrindinis ingredientas – bananas. Ne tik desertui!



Šiltos saldžios naujos savaitės! Iki skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page