top of page

TOP 50: skaniausias maistas pasaulyje (II dalis)

Koks maistas, patiekalai Jums yra skaniausi pasaulyje? Tai labai individualu, kita vertus, daugybė žmonių mėgsta tuos pačius dalykus.


Naujienų portalo CNN.com komanda pabandė sudaryti 50 skaniausių kada nors sukurtų maisto patiekalų sąrašą. Pirmąją sąrašo dalį rasite ČIA, o šiandien pateikiame 25 pačius skaniausius maistus pasaulyje.




25. Sviestinis česnakinis krabas, Indija

Šis patiekalas neturiu jokių šaknų nei Kinijoje, nei Indijoje. Jis atkeliavo iš sviesto žemės, įsivaizduojamo geriausio maisto rojaus, kuriame daroma prielaida, jog viskas, kas lydoma su sviestu, turi puikų skonį. Šis paprastas, bet nuostabus patiekalas gaminamas įmerkiant didelį krabą į didelį kiekį sviesto ir česnako padažo, kuris prasiskverbia į kiekvieną mėsos ląstelę.




24. Champ, Airija

Airiškas nacionalinis patiekalas Champ” pagmintas iš sumaltų bulvių su svogūnų žiedais, sviestu, druska ir pipirais. Jis puikiai tinka prie bet kokios mėsos ar žuvies. Paragaukite jo žmonių pilname pub'e Airijoje.


23. Lazanija, Italija

Iš itališkų maistų lazanija šiame sąraše atsilieka tik nuo picos. Yra priežastis, kodėl šis sluoksniuotų makaronų, pomidorų padažo ir mėsos patiekalas yra toks populiarus.



22. Pokė, JAV

Šios žalios žuvies salotos yra ikoniškas havajietiškas užkandis. Žuvis gardinama skirtingais būdais. Tai ir skanus, bet ir sveikas patiekalas, dabar paplitęs visame pasaulyje.


21. Kruasanai, Prancūzija

Sviestinė tešla, minkštas viduje, traškus išorėje, o jeigu dar perteptas aviečių uogiene!

Nėra priežasties nemėgti šio riebaus, saldaus pusryčių maisto, kuris puikiai tinka prie stiprios kavos puodelio.


20. Arepas, Venesuela

Pikantiškas kukurūzų tešlos paplotėlis, prie kurio tinka įvairiausi pagardai: sūriu, smulkinta vištiena, jautiena, pomidorais, avokadais ir t.t.




19. Bunny chow, Pietų Afrika

Dažnai vadinamas tiesiog zuikiu, nors jokio zuikio patiekalo sudėtyje nėra. Tai mėgstamas Pietų Afrikos greito maisto patiekalas, gaminamas tuščiavidurį baltos duonos kepaliuko ketvirtį pripildant aštriu kariu. Patiekalas atsirado Durbano indėnų bendruomenėje.


18. Shish kebabas

Pasirinkite mėgstamą mėsą, suverkite ją ant pagaliuko ir pakepkite griliuje. Šie skanūs, dažniausiai ėriuko, jautienos, kardžuvės ar vištienos kubeliai puikiai tinka su ryžiais ir daržovėmis.


17. Omaras, populiarus visame pasaulyje

Pamirškite visus prašmatnumus. Kai valgote tokį skanų produktą, triumfuoti turi paprastumas. , Geriausias būdas paruošti omarą išvirti ir patiekti kartu su sviestu bei citrina.


16. Pastel de nata, Portugalija

Tai yra portugališkas kiaušinių pyragas, gardintas cinamonu. Legendos byloja, kad Portugalijos vienuolės ir vienuoliai, panaudoję kiaušinių baltymus, kad iškrakmolytų savo drabužius, likusius trynius sunaudodavo šiam pyragui kepti.




15. Pierogi, Lenkija

Tai tiesiog lenkiški koldūnai, kurių įdaru gali tapti bet kas: ir virtos bulvės, ir rauginti kopūstai, ir sūris, ir vaisiai. Gardinami lydytu sviestu, grietine ir kepintais svogūnais. Tradiciškai verdami, nors kepti pyragaičiai tampa vis populiaresni.


14. Spurgos, JAV

Šių amerikietiškų gardėsių nereikia pristatinėti. Kaltės jausmas, kuris apima suvalgius bent vieną kalorijų bombą, spurgas daro dar skanesnes.


13. Kukurūzų barbuolės, populiarios visame pasaulyje

Sakoma, kad kukurūzus Dievas tikriausiai sukūrė tik dėl to, kad būtų išrastas lydytas sviestas.



12. Piri-piri vištiena, Mozambikas

Vienas Pietų Afrikos restoranas padarė šį patiekalą mėgiamą visame pasaulyje. Norėdami paragauti orginalo, vykite į Mozambiko sostinę Maputą. Tai vištiena, kepta su laimu, pipirais, česnaku, kokosų pienu ir piri piri padažu.


11. Rendangas, Indonezija

Lėtai kelias valandas kokosų piene troškinta jautiena, gardinta citrinžolėmis, česnakais, imbieru. Taip sukuriamas sukurtas aštrus, bet kartu ir švelnus, kvapnus patiekalas.



10. Vištiena muamba, Gabonas

Šis vištienos troškinys laikomas nacionaliniu Angolos ir kitų dviejų Afrikos valstybiųGabono bei Kongo patiekalu. Tai šventinis Afrikos gyventojų valgis, nes daugumai jų per brangu valgyti mėsą šiokiadieniais. Muamba de galinha egzotiškumą lemia ne tiktai ybiškiųmums beveik nepažįstamų, itin savitos konsistencijos daržovių, naudojimas. Ne mažiau svarbus akcentas, gaminant muambąraudonųjų palmių vaisiai bei iš jų spaudžiamas aliejus. Autentiškiausia troškinio versija gaminama su palmių vaisių minkštimu.


9. Ledai, populiarūs visame pasaulyje

Kad ir kiek esate prisikimšę, visada rasite vietos ledams su riešutus, zefyrais ir šokolado padažu. Ačiū Dievui už ilgus šaukštelius, kuriais galite iškrapštyti apačioje susikaupusį ledų ir pagardų mišinį.


8. Tom yum goong, Tailandas

Tai yra karštos ir rūgščios tailandietiškos sriubos rūšis, dažniausiai verda,a su krevetėmis. Taip pat joje būna grybų, pomidorų, citrinžolių, galangalų ir kaffir laimo lapai. Paprastai užpilama kokosų pienu ir grietinėle ši sriuba suvienija daugybę mėgstamų tailandietiškų skonių: rūgštaus, sūraus, aštraus ir saldaus. Geriausia yra tai, jog tai nebrangus patiekalas.




7. Penang assam laksa, Malaizija

Apvirtos skumbrės, tamarindas, čili, mėtos, citrinžolės, svogūnai, ananasai ... Vienas populiariausių Malaizijos patiekalų yra priklausomybę sukeliantis aštrus ir rūgštus žuvies sultinys su makaronais.

6. Hamburgeris, Vokietija

Kai kažkas turi tokį gerą skonį, jog žmonės kasmet viename restorane išleidžia 20 milijardų dolerių, iškart aišku, kad tai turi patekti į šį sąrašą. Duonos, mėsos ir salotų kombinacija yra tokia gera, kad nereikia nė komentarų.


5. Pekino antis, Kinija

Specialiai šerta ir gaminta antis pasižyminti ypač traškia odele. Dažniausiai ir valgoma ši odelė, kuri patiekiama su daržovėmis, padažais ir vyniojant ją į blynelius. Anties mėsa sunaudojama kitiems patiekalams, o kaulaisriubai gaminti.



4. Sušiai, Japonija

Kai japonai nori kažką gerai padaryti, jie tai padaro tobulai.


3. Šokoladas, Meksika

Majai šokoladą gerdavo, Lasse Hallström sukūrė apie jį filmą, o mums visiems kyla kaltės jausmas, kai suvalgome jo šiek tiek per daug. Be šio kreminio, kartaus ir saldaus skanėsto daug kas pasaulyje būtų visiškai kitaip.



2. Neapolietiška pica, Italija

Geriausia pica buvo ir tebėra paprastas neapoliečių išradimas. Rankomis kočiota tešla, kuriai reikia jūros druskos, aukštos kokybės kvietinių miltų ir... malkomis kūrenamos krosnies. Dar būtinai tam tikros rūšies pomidorų, tikro alyvuogių aliejaus ir šviežio baziliko. Tai patiekalas, kurį tik nedaugelis gamina tinkamai, tačiau visi juo mėgaujasi.


1. Massaman karis, Tailandas

Akivaizdu, kad tai visų karių karalius, o galbūt ir visų skanausių pasaulio maistų lyderis. Aštrus, kokosiškas, saldus ir pikantiškas. Netgi prekybos centruose perkamas padažas gali mėgėjus paversti „Michelin“ žvaigždės vertais virėjais. Laimei, kažkas sugalvojo ryžius, kuriais valgytojai gali sušlapinti paskutinius padažo lašelius...



Skanių kelionių!




Naujausi įrašai

bottom of page