Tarsi pas močiutę – šlapias marcipaninis varškės ir šilauogių pyragas (receptas)

Drėgnas marcipaninis varškės ir šilauogių pyragas skanus tiek šaltas, tiek dar karštas (tokį patiekite su ledais).

Lengvas receptas, todėl kepkite nedvejodami – pakels nuotaiką, suteiks jėgų ir privers nusišypsoti. Tai yra geros dienos receptas!


Marcipaninis varškės ir šilauogių pyrago receptas, vmg receptas
VMG nuotr.


Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Varškės ir šilauogių pyragui iškepti reikia:

  • 100 g marcipano

  • 50 g VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“ (ištirpinto)

  • 2 kiaušinių

  • 1½ stiklinės miltų

  • 1 citrinos žievelės

  • 8 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių

  • 300–500 g varškės

  • 300–500 g šilauogių

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius. Suberkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“. Įtarkuokite citrinos žievelės. Ir viską išplakite ELECTROLUX plakikliu.

  2. Suberkite DR. OETKER kepimo miltelius, miltus. Plakite ir po gabalėlį dėkite marcipaną, supilkite ištirpintą VILNIUS margariną „Kepiniams su sviestu“, įberkite miltų. Tešla turėtų būti tirštoka, kad sunkiai dribtų nuo šaukšto, tačiau marcipano gabaliukai tešloje turi matytis, o nebūti visiškai įsukti į tešlą.

  3. Į kepimo formą, išklotą VORTEX kepimo popieriumi, dėkite tešlą ir ją tolygiai paskleiskite.

  4. Ant tešlos berkite uogas, tada varškę, vėl uogas ir varškę, taip sluoksniuokite maždaug 2 kartus.

  5. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje su karšto oro apipūtimo funkcija apie 45–50 min.

  6. Patikrinkite mediniu iešmeliu keliose vietose, bet žinokite, kad marcipanas yra minkštas ir nesumaišykite jo su tešla


ALFO PATARIMAI:


· Šilauoges galite keisti mėlynėmis, taip pat tinka avietės.

· Jei neturite marcipano, gaminkite be jo. Tačiau jis pyragui suteikia daugiau skonio ir tekstūriškumo.

· Pyragą galite valgyti tiek šaltą, tiek šiltą su ledais.


Skanaus!