Smaližių džiaugsmas – uogų pyragas su karameliniu kremu (receptas)

Saldi karamelė, rūgštelėjusios uogos ir trapus tešlos pagrindas. Tai derinys, kuris suteikia vaizduotės sparnus ir įkvėpimo naujiems iššūkiams.

Uogų pyrago su karameliniu kremu receptą vertą įsirašyti į šeimos receptų knygą.


trapios tešlos pyragas su karameliniu kremu ir uogomis, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

6-8 porcijoms


Uogų pyragui su karameliniu kremu pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 1 stiklinės miltų

  • ½ pakelio sviesto

  • 6 šaukštų grietinės

  • ½ šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus miltelių su natūralia vanile

  • žiupsnelio druskos

Kremui:

  • 400 g sutirštinto pieno „Rududu”

  • 250 g maskarponės

  • ½ citrinos žievelės ir sulčių

  • 50 ml brendžio

  • 1 kg rūgščių mėgstamų uogų

1. Į miltus įtarkuokite sviestą, pakapokite. Supilkite su soda ir druska išmaišytą grietinę ir greitai užminkykite tešlą. Ją suvyniokite į plėvelę ir padėkite valandai į šaldytuvą.

2. Po valandos tešlą iškočiokite ir išklokite ja kepimo formą. Tešlą subadykite, užklokite kepimo popieriumi, o ant popieriaus pripilkite žirnių, tam, kad pagrindas lygiai iškeptų ir liktų gražus pyrago kraštas.

3. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 20 min. Žirnius nupilkite, pyrago pagrindą atvėsinkite.

4. Kremui plaktuvu išplakite „Rududu” su maskarpone, tarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis ir brendžiu.

5. Kremą supilkite ant pyrago pagrindo ir užberkite mėgstamas uogas.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg