Šventiškas kalakutienos kepsnys (Receptas)

Greitai ir lengvai pasigaminkite kalakutienos vyniotinį, kuris bus skanus tiek patiektas karštas kaip pagrindinis patiekalas, tiek supjaustytas gabaliukais ir valgomas kaip užkandis.


kalakutienos kepsnys, receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


Kalakutienos kepsniui pagaminti reikia:

  • 100 g poro

  • 2 valgomųjų svogūnėlių

  • 3 skiltelių česnako

  • 1 saujos šalavijo

  • 250 g KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių

  • 2 riekelių TOSTE skrudinimo duonos „Ruginė“

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriosios paprikos dribsnių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • 1 ½ kg kalakutienos filė

  • 3 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų padažo „Be krakmolo“

  • 400 g šaltai rūkytos šoninės

  • TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens (įpilti į skardelę)

  1. Porą, svogūnėlius, česnakus ir šalavijus susmulkinkite, išspauskite KITCHEN ME dešrelių mėsą iš apvalkalo. TOSTE skrudinimo duoną „Ruginė“ susmulkinkite ir viską sudėkite į indą su smulkintomis daržovėmis, berkite KOTANYI aitriosios paprikos dribsnių ir viską išmaišykite.

  2. Kalakutienos filė įpjaukite išilgai ir padarykite piršto storio išklotinę, dėkite druskos ir pipirų, prieskonius įtrinkite į išklotinės centrą. Tada sudėkite triušienos įdarą, užklokite arba suvyniokite jį ir kalakutienos viršutinę dalį patepkite SUSLAVIČIAUS pomidorų padažu „Be krakmolo“.

  3. Pjaustytą šoninę tolygiai sudėliokite ant maistinės plėvelės ir užklokite ant kalakutienos suktinuko.

  4. Kalakutienos kepsnį suriškite maistiniu siūlu, dėkite į kepimo skardelę, įpilkite TICHĖ natūralaus mineralinio vandens. Kepkite orkaitėje su apatinio ir viršutinio kaitinimo funkcija 170 °C temp. apie 1 val. ir 20 min.


Skanaus!