top of page

Sustiprinkite kalėdinę nuotaiką: tegul namams jaukumo suteikia kepamų meduolių aromatas (receptas)


Kokios gi Kalėdos be namus užliejančio kepamų meduolių aromato? O dar jaukiau, kai į jų gamybos procesą įsitraukia visa šeima. Kviečiame draugiškai sugužėti į virtuvę ir pateikiame receptą, kuris garantuos pasisekimą. Geriausia tai, kad jei viso pasiekto rezultato nesuvalgysite iškart, galėsite nusinešti į svečius, po švenčių pavaišinti kolegas darbe, padovanoti ar tiesiog pasilikti ir kramsnoti su arbata. Tad susiraskite visas turimas kepimo skardas bei formeles ir kibkite į darbą!

Kalėdiniai meduoliai

Jums reikės:

140 g DANSUKKER cukraus miltelių

60 g sviesto

100 g medaus

2 kiaušinių

350 g miltų

1 šaukštelio gerų prieskonių meduoliams

2 šaukštelių kepimo miltelių

  1. Pakaitinkite ant vandens vonelės DANSUKKER cukraus miltelius, sviestą, medų kartu su prieskoniais meduoliams, kol viskas ištirps. Išmaišykite ir palikite, kol šiek tiek praauš. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išminkykite ir palikite 12 val. šaldytuve.

  2. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, paminkykite, kol bus glotni ir elastinga, kočiokite ant miltai pabarstyto stalo gana plonai – 0,3-0,4 mm. Spauskite formelėmis meduolius. Galite patepti meduolius kiaušinio plakiniu, bet jei planuojate padengti visą jų paviršių glajumi – tuomet galite netepti.

  3. Kepkite apie 10 min. iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Aušinkite ant grotelių.


Naujausi įrašai

bottom of page