top of page

„Saturne“: siurprizų planeta, besisukanti Paryžiaus galaktikoje

SATURNE restoranas Paryžiuje – tai estetikos ir siurprizų kupina planeta, kurioje VMG komanda mėgavosi gurmaniškomis paslaptimis.

SKANDINAVIŠKI POTĖPIAI

Restorano aplinka – dalykiškai elegantiška. Interjeras gali iškėlęs galvą pozuoti architektūros leidiniams, aukštinantiems skandinavišką interjerą ir konceptualų minimalizmą. Balti, pilki, rusvi atspalviai, medis, stiklas, kokybiški, bet ne pretenzingi indai. Galite sėstis prie staliuko netoli įėjimo, rinktis poziciją už baro, galite rinktis ir staliuką su vaizdu į virtuvę, kurioje triūsia šefai.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


KASKITE GILIAU

Užsukę į SATURNE restoraną pasiruoškite nesibaigiančiai staigmenų epopėjai. Pradėkime nuo to, kad dauguma patiekalų, vos į juos pažvelgus lėkštėje, užduoda mįslę: „Kas tai?“ Pavyzdžiui, šis kriaušių šerbetas primena… nedidelį cepeliną, besivoliojantį miltų patale. Kita staigmena –„paslėpti“ ingredientai. Mūsų jau išgirtas šerbetas pasirodo ilsėjosi ne tik ant gardžių, burnoje tirpstančių karamelizuotų trupinių, bet ir ant po jais paslėpto padažo.

Kriaušių skonio šerbetas primena miltų patale besiilsintį cepeliną

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Arba iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad netrukus skanausite jautienos tartarą, bet pradėjus valgyti, patiekalo viduje aptiksite gudriai paslėptą dieviško skonio padažą, apie kurį pradžioje net neįtarėte.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


SIURPRIZŲ PASAULIS

Na ir didžioji paslaptis, kuriai ryžtasi tik drąsiausieji. SATURNE restoranas turi specialų degustacinį meniu, kuriame neparašyta, iš ko bus sudaryti patiekalai. Padavėjas tiesiog paklausia, ar yra dalykų, kurių nemėgstate, kam esate (jei esate) alergiškas, ir paslaptingai nusišypsojęs, pradeda netikėtumo šou. Jei norite prie maisto priderintų vynų, juos irgi teks rinktis apgraibomis, tiesa, someljė prie suglumusio klientų žvilgsnio („Jei nežinau, ką valgysiu, kaip išsirinksiu prie patiekalų derančius vynus?“) jau pripratę ir geba rekomenduoti būtent tai, ko reikia.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Ar verta rizikuoti? Tikrai taip. Lėkštėse išmoningai pateikti patiekalai iš sezoninių produktų visiškai atspindi restorano koncepciją pateikti gardų maistą, akcentuojant kokybę, paprastumą ir eleganciją viename. Be to, kreipiamas dėmesys į ekologiją. Gausi vynų korta sudaryta tik iš vynų, kuriuos gaminant nenaudota chemija.

Adresas: 17 Rue Notre Dame des Victoires, Paryžius

Darbo valandos: pirmadienis-penktadienis 12.00–14.00 (pietūs), pirmadienis–sekmadienis 20.00–22.30 (vakarienė).

Kainos: pietūs (užkandis, pagrindinis patiekalas, desertas) – 45 Eur, degustacinė vakarienė be vynų – 75 Eur, su vynais – 140 Eur asmeniui.

Internetinė SATURNE svetainėČIA

Daugiau apie gardžias vietas Paryžiuje skaitykite ČIA

Naujausi įrašai

bottom of page