Šašlykų užkandis su marinuotais svogūnais ir gervuogėmis (Receptas)
- eglerace
- 03-28
- 2 min. skaitymo
Atnaujinta: 04-07
Pavasaris – lauko kepsnių metas ir laikas, kai šašlykus valgome ne tik per gimtadienius, bet ir, pavyzdžiui, savaitgalio pietums ar vakarienei. Jei išsikepate jų truputį per daug, o gal dar ir kaimynai ateina palepinti savo iškeptais šedevrais, tai šašlykų neišvengiamai lieka kitai, o gal ir dar kitai dienai.
Alfas siūlo valgyti ne vakarykščius šašlykus – kad ir kokie skanūs jie būtų – o pasigaminti keptos duonos ir šašlykų užkandžių.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Užkandžiui su šašlykais paruošti reikia:
2 šaukštų BIONATURALIS ekologiško nerafinuoto rapsų aliejaus
4 riekelių SOSTINĖS šviesios duonos su raugu
1 skiltelės česnako
200 g KITCHEN ME sausai brandintos jautienos išpjovos šašlyko „Tenderloin“
1–2 šaukštelių VEGETA vištienos prieskonių
2 šakelių rozmarino
1 vidutinio mėlynojo svogūno
1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo
1 šaukštelio BIONATURALIS ekologiško baltojo vyno acto
1 saujos SACLA saulėje džiovintų pomidorų
100 g gervuogių
2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI kepsnių padažo „Montreal“
1 saujos šviežių kalendrų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Į įkaitintą keptuvę pilkite BIONATURALIS ekologiško nerafinuoto rapsų aliejaus. SOSTINĖS šviesios duonos su raugu riekeles perpjaukite per pusę ir apkepinkite iš abiejų pusių. Iškepusią duoną sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir įtrinkite česnaku.
KITCHEN ME sausai brandintą jautienos išpjovos šašlyką „Tenderloin“ apibarstykite VEGETA vištienos prieskoniais ir apšlakstykite rapsų aliejumi.
Šašlyką apkepinkite įkaitintoje keptuvėje, sudėkite rozmarinus. Pabaikite kepti įkaitintoje 190 °C orkaitėje apie 5 min. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokio mėsos kietumo norėsite.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, apšlakstykite DANSUKKER šviesiuoju sirupu ir BIONATURALIS ekologišku baltojo vyno actu. Išmaišykite.
SACLA saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite kubeliais, gervuoges – per pusę.
Iškepusias duonos riekeles tepkite KĖDAINIŲ KONSERVAI kepsnių padažu „Montreal“. Ant viršaus sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, griežinėliais pjaustytą mėsą, marinuotus svogūnus, kalendras ir gervuoges.
Sumuštinius sudėkite į lėkštę. Galite pasūdyti ir pagardinti pipirais pagal skonį.
Gardžių atradimų.