top of page

Burokėlių, trešnių ir buratos užkandis (Receptas)

Burokėlių, trešnių ir buratos užkandis labai tiks draugų vakarėliams ir jaukiems šeimos pasisėdėjimams. Gaiva, skonis ir tekstūra nustebins net ir visko ragavusius, o pagaminsite tikrai greitai ir lengvai. Pavyks iš pirmo karto. 

Patiekite su mėgstama duona. 


burokėlių, trešnių ir buratos užkandis_Alfo receptas
VMG nuotr.

 

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS! 

 

4 asm. 

Gaminimo laikas: apie 20 min.


Burokėlių, trešnių ir buratos užkandžiui pagaminti reikia:

  • 1 saujos šviežių trešnių

  • 2 vidutinių virtų burokėlių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos ir juodųjų pipirų mišinio

  • 1–2 šaukštelių mėgstamų garstyčių

  • 1–2 šaukštelių DANSUKKER šviesiojo sirupo 

  • 2 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1 buratos

  • ½ citrinos

  • 1 šaukštelio baltojo vyno acto

  • Keleto šviežių bazilikų lapelių

Patiekti:

  • FAZER Kefyro sumuštinių duonos

    arba

  • GARDĖSIS juodos duonos su saulėgrąžomis „Jorė“

  • SANPELLEGRINO gazuoto apelsinų skonio sulčių gėrimo


1. Trešnėms išimkite kauliukus, burokėlius supjaustykite vidutiniais gabalėliais.

2. Į elektrinį trintuvą sudėkite ⅓ burokėlių, berkite KOTANYI druskos ir juodųjų pipirų mišinio, paskaninkite garstyčiomis, supilkite DANSUKKER šviesųjį sirupą ir aliejų. Viską sutrinkite. 

3. Lėkštėje paskleiskite paruoštą padažą, dėliokite burokėlius, trešnes, uždėkite buratą, patarkuokite citrinos žievelės. Papuoškite bazilikų lapeliais, apšlakstykite baltojo vyno actu, pagardinkite druskos ir pipirų mišiniu. 

4. Prapjaukite buratą ir paskleiskite ant užkandžio, patiekite tepdami ant pasirinktos mėgstamos duonos: FAZER Kefyro sumuštinių duonos arba GARDĖSIS juodos duonos su saulėgrąžomis „Jorė“.

5. Prie šio užkandžio puikiai tiks SANPELLEGRINO gazuotas apelsinų skonio sulčių gėrimas. 


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.



Gardžių atradimų.



Σχόλια


Naujausi įrašai

bottom of page