top of page

Šalta pomidorų sriuba – tikra gaspačo pusseserė (Receptas)

Šaltsriubių sezonas prasideda! O ši, ispaniško tipo sriuba, nukonkuruos ir lietuvių taip

mėgstamus šaltibarščius.


gaspačas_šalta pomidorų sriuba_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2–4 asm.

Gaminimo laikas: 10 min.


Šaltai pomidorų sriubai pagaminti reikia:

  • 2 riekelių GARDĖSIS 34 % sėklų sumuštinių duonos

  • 1 raudonos paprikos

  • 1 nedidelio svogūno

  • 3–4 pomidorų

  • ½ ilgavaisio agurko

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų Vorčesterio padažo

  • 3–4 šaukštų BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 2 stiklinių ŽEMAITIJOS natūralaus kefyro

  • 1 raudonos aitriosios paprikos

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 saujelės gražgarsčių

  • Keletos riekelių vytinto kumpio

  • 1–2 virtų kiaušinių

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.

 

1. GARDĖSIS 34 % sėklų sumuštinių duonos riekeles apskrudinkite.

2. Į ZYLE kokteilinę sudėkite stambiai pjaustytas daržoves, česnako skilteles,

pagardinkite Vorčesterio padažu ir BASSO ypač tyru alyvuogių aliejumi.

3. Supilkite ŽEMAITIJOS natūralų kefyrą ir sudėkite aitriąją papriką.

4. Sutrinkite iki kreminės konsistencijos ir pagardinkite druska.

5. Sumaltą sriubą pilkite į lėkštę.

6. Ant viršaus dėkite gražgarstes, plėšytą kumpį, griežinėliais pjaustytą virtą kiaušinį.

7. Viską pagardinkite KOTANYI juodaisiais pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

8. Patiekite su skrudinta duona.


Skanaus.


Komentarze


Naujausi įrašai

bottom of page