top of page

Traški išraiškingo skonio pomidorų sriuba (Receptas)

Nors įprasta manyti, kad gaspačas yra vasaros sezono sriuba, tačiau gardi šalta pomidorinė sriuba sezono neturi. O ypač, jeigu ruošite ją pagal šį Alfo receptą ir ji bus kiek kitokia: itin išraiškingo skonio ir traški.

pomidorų sriuba_trinta pomidorų sriuba_Alfo receptas
VMG nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.


 

3–4 asm.


Pomidorų sriubai pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio svogūno

  • 2–3 česnako skiltelių

  • 12–13 vyšninių pomidorų

  • 1 trumpavaisio agurko

  • 1 mažos romaninės salotos

  • 400 g MUTTI konservuotų pomidorų

  • 3 džiovintų pomidorų

  • Keleto marinuotų svogūnėlių

  • 2 marinuotų šviežių Lombardijos paprikų

  • Keleto miškinių česnakų

  • Keleto šviežios kalendros šakelių

  • 1 šaukšto BASSO alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto degtinės

  • 200 ml HAPPY DAY pomidorų sulčių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos su aitriosiomis paprikomis

  • Keleto didesnių skrudintos duonos gabaliukų

  • 100 g buratos

  • ⅓ citrinos žievelės

  • Keleto šviežio baziliko lapelių

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

1. Svogūną ir česnaką nulupkite, ½ svogūno supjaustykite kubeliais ir dėkite į dubenį.

2. Pomidoriukus supjaustykite į 4 dalis, pusę agurko pjaustykite kubeliais, viską kartu su ½

romaninės salotos lapų dėkite į dubenį su pjaustytais svogūnais.

3. Į ZYLE kokteilinę dėkite MUTTI konservuotus pomidorus, džiovintus pomidorus, pusę likusio

nepjaustyto agurko, svogūno, česnaką, marinuotus svogūnėlius, Lombardijos paprikas, miškinius česnakus, kalendras, pilkite BASSO alyvuogių aliejaus, degtinės, HAPPY DAY pomidorų sulčių. Berkite KOTANYI druskos su aitriosiomis paprikomis. Viską išplakite.

4. Sriubą apie 20 min. palaikykite šaldytuve.

5. Į dubenį pilkite šaltą sriubą, vienoje pusėje dėkite plėšytus salotų lapelius, pjaustytus agurkus, pomidorus, svogūnus, skrudintos duonos gabaliukus, buratą, patarkuokite citrinos žievelės, berkite KOTANYI juodųjų pipirų. Papuoškite baziliko lapeliais.


PATARIMAI

1. Prieš patiekiant atšaldykite ir gerai suplakite.

2. Jei norite ryškesnės sriubos spalvos, galite įpilti burokėlių sulčių, arba nedėkite miškinių česnakų.

3. Jei pasirinksite netiekti su skrudinta duona, galite patiekti su keptomis bulvių skiltelėmis ar

bulvytėmis fri.


Skanaus.



Comments


Naujausi įrašai

bottom of page