Nors įprasta manyti, kad gaspačas yra vasaros sezono sriuba, tačiau gardi šalta pomidorinė sriuba sezono neturi. O ypač, jeigu ruošite ją pagal šį Alfo receptą ir ji bus kiek kitokia: itin išraiškingo skonio ir traški.
Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.
Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.
3–4 asm.
Pomidorų sriubai pagaminti reikia:
1 vidutinio svogūno
2–3 česnako skiltelių
12–13 vyšninių pomidorų
1 trumpavaisio agurko
1 mažos romaninės salotos
400 g MUTTI konservuotų pomidorų
3 džiovintų pomidorų
Keleto marinuotų svogūnėlių
2 marinuotų šviežių Lombardijos paprikų
Keleto miškinių česnakų
Keleto šviežios kalendros šakelių
1 šaukšto BASSO alyvuogių aliejaus
1 šaukšto degtinės
200 ml HAPPY DAY pomidorų sulčių
Žiupsnelio KOTANYI druskos su aitriosiomis paprikomis
Keleto didesnių skrudintos duonos gabaliukų
100 g buratos
⅓ citrinos žievelės
Keleto šviežio baziliko lapelių
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1. Svogūną ir česnaką nulupkite, ½ svogūno supjaustykite kubeliais ir dėkite į dubenį.
2. Pomidoriukus supjaustykite į 4 dalis, pusę agurko pjaustykite kubeliais, viską kartu su ½
romaninės salotos lapų dėkite į dubenį su pjaustytais svogūnais.
3. Į ZYLE kokteilinę dėkite MUTTI konservuotus pomidorus, džiovintus pomidorus, pusę likusio
nepjaustyto agurko, svogūno, česnaką, marinuotus svogūnėlius, Lombardijos paprikas, miškinius česnakus, kalendras, pilkite BASSO alyvuogių aliejaus, degtinės, HAPPY DAY pomidorų sulčių. Berkite KOTANYI druskos su aitriosiomis paprikomis. Viską išplakite.
4. Sriubą apie 20 min. palaikykite šaldytuve.
5. Į dubenį pilkite šaltą sriubą, vienoje pusėje dėkite plėšytus salotų lapelius, pjaustytus agurkus, pomidorus, svogūnus, skrudintos duonos gabaliukus, buratą, patarkuokite citrinos žievelės, berkite KOTANYI juodųjų pipirų. Papuoškite baziliko lapeliais.
PATARIMAI
1. Prieš patiekiant atšaldykite ir gerai suplakite.
2. Jei norite ryškesnės sriubos spalvos, galite įpilti burokėlių sulčių, arba nedėkite miškinių česnakų.
3. Jei pasirinksite netiekti su skrudinta duona, galite patiekti su keptomis bulvių skiltelėmis ar
bulvytėmis fri.
Skanaus.