top of page

„Salmorecho“ sriuba (Receptas)

Salmorejo tai dar viena, bet visiškai kitokia pomidorų sriuba, populiariaus gaspačo pusseserė. Tiršta, kremiška, šalta, gaivinanti sriuba yra vasaros komforto maistas ne tik Ispanijoje.

sriuba_Alfo receptas
VMG nuotr.

2 asm.


Sriubai pagaminti reikia:

  • 3 pomidorų

  • 100 g čiabatos

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • 2 šaukštų degtinės

  • 100 ml vandens

  • 1 saujos vyšninių pomidorų

  • 1 virto kiaušinio

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 40 g serano kumpio

  • 1 saujos bazilikų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Pomidorus supjaustykite stambiais gabaliukais, dėkite čiabatą, supilkite actą, degtinę ir vandenį. Palaikykite užmerkę apie 5 min.

  2. Gautą masę sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos, pagardinkite druska ir pipirais.

  3. Vyšninius pomidorus ir virtus kiaušinius supjaustykite ketvirčiais.

  4. Į dubenį supilkite šaltą pomidorų sriubą, sudėkite virtus kiaušinius ir vyšninius pomidorus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sudėkite serano kumpį ir užberkite šviežiai grūstų pipirų, papuoškite bazilikų lapeliais.


PATARIMAI:

Suplakite sriubą ir paragaukite, jei ji per rūgšti, galite įdėti medaus arba cukraus. Patiekite gerai atšaldytą.



Skanaus.

Comentarios


Naujausi įrašai

bottom of page