Saldžiarūgščiai sūrio pagaliukai (Receptas)
- eglerace
- 2023-08-01
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 04-08
Lengvas pagaminti vieno kąsnio užkandis, kuris puikiai tinka ir vaišių stalui, ir iškylos gamtoje krepšeliui.

4 asm.
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Sūrio užkandžiams pagaminti reikia:
1 saujos lazdynų riešutų (be luobelės)
Keleto mėgstamų GAIDELIS krekerių
20 g liofilizuotų juodųjų serbentų
180 g DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Piquant“
Keleto šaukštų saldžiarūgštės uogienės ar džemo
Keleto šviežių gervuogių
SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Jubiliejinė“ (patiekti)
Lazdynų riešutus pakepinkite ir sutraiškykite peiliu.
Į dubenį rankomis sutraiškykite krekerius, liofilizuotus juoduosius serbentus, suberkite riešutus. Viską išmaišykite.
DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietąjį sūrį „Piquant“ supjaustykite didesniais kubeliais. Verkite po vieną ant medinių pagaliukų.
Sūrį pamirkykite uogienėje ir apvoliokite uogų bei riešutų trupiniuose.
Papuoškite gervuogėmis.
Prie šio užkandžio puikiai derės SKONIS IR KVAPAS putojanti arbata „Jubiliejinė“, kurioje atsiskleidžia kruopščiai atrinktos arbatos, cinamono, imbiero ir kombučios skonių natos.
Gardžių atradimų.