top of page

Rekordas Paryžiuje: vienu prisėdimu paragausite 160 ingredientų!

UMA restoranas ir baras – tai ramybės ir estetikos oazė Paryžiaus centre, kur VMG komanda per porą valandų paragavo tiek ingredientų, kiek kartais to nepadarydavo per savaitę.

RAMYBĖ TRIUKŠMO EPICENTRE

UMA restorano vietos galėtų pavydėti bet kuri maitinimo įstaiga. Įsikūręs Paryžiaus centre, tarp Luvro muziejaus, Tiuilri sodų ir garsiosios Saint Honorė gatvės, jis visada sulaukia alkanų lankytojų, trokštančių savo lėkštėse išvysti preciziškus patiekalus, įkvėptus Japonijos ir Peru virtuvių. Gal todėl šioje vietoje daugiau sutiksi japonų turistus ar japonus, gyvenančius Paryžiuje, o ne pačius prancūzus.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


VIENAME PATIEKALE – 25 INGREDIENTAI

Estetiška, detalėmis neapkrauta aplinka, konservatyvus interjeras, kuriame dominuoja betonas bei medis, puikus, ne pernelyg ceremonialus aptarnavimas. Viskas dvelkia rytietišku santūrumu ir malonia ramybe – po intensyvios dienos šurmuliuojančiose Paryžiaus gatvėse šis minimalizmas – būtent tai, ko reikia. Tačiau neapsigaukite – virtuvės šefas dievina maksimalizmą lėkštėse. Degutacinę vakarienę UMA restorane galime drąsiai vadinti įspūdinga. Ir ne tik dėl originalaus patiekalų pateikimo ar stebinančios skirtingų skonių dermės. Jos patiekaluose panaudota daugiau nei 160 ingredientų. Neįtikėtina, kad visų jų paragauji per vieną vakarą!

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Išvydus skaičius, galėtume pagalvoti, kad patiekalai galbūt bus šiek tiek perkrauti (juk kiekvieną patiekalą sudaro minimum 25 ingredientai), bet japonams neegzistuoja žodis „perkrauta“. Jau nuo pirmojo užkandžio gomurys pajunta tobulos ingredientų dermės palaimą. Nuolatinis nuostabos jausmas dėl virtuvės šefo sugebėjimo nustebinti neapleidžia nuo pirmojo užkandžio iki paskutinio deserto kąsnio – šį potyrį galėtume prilyginti jauduliui, kurį patiriame skaitydami gerą romaną, kuriame įtampą rašytojas geba išlaikyti iki paskutinio puslapio.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


KOKTEILIAI BRANGESNI UŽ SRIUBĄ

Nesuklysite UMA restorane pasimėgavę ir kokteiliais, kurių kūrimui čia skiriamas ypatingas dėmesys. Tiesa, jų kainos svyruoja nuo 13 iki 18 Eur ir aplenkia visų užkandžių (pastarųjų kainos nuo 5 iki 17 Eur) ir desertų (nuo 6 iki 11 Eur) kainas, nusileisdamos tik pagrindiniams patiekalams (nuo 24 Eur plius garnyras).

UMA restorano nuotr.

„Uma“ restorano nuotr.


Iš kitos pusės, UMA restoranas vadovaujasi požiūriu, kad kokteilių gamyba nenublanksta virtuvės šefo darbui, todėl ir įvertinimas už potyrį atitinkamas. Įdomumo dėlei, visą kokteilių meniu su kainomis galite rasti ČIA, o patiekalų meniu ir degustacinių vakarienių – ČIA.

Darbo laikas: antradieniais–šeštadieniais nuo 12.15 iki 14.30 val. (pietūs), nuo 19.30 iki 22.30 (vakarienė), nuo 19.oo iki 1.30 val (baras).

Adresas: 7 Rue du 29 Juillet, 75001, Paryžius

UMA internetinę svetainę rasite ČIA.

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Naujausi įrašai

bottom of page