top of page

Apelsinų puselės su kremu (Receptas)

  • eglerace
  • 2025-01-01
  • 1 min. skaitymo

Kai išspaudžiame sultis iš apelsino, lieka liūdna, bet labai kvapni žievelė. Ką su ja daryti? Šiukštu, neišmeskite. Jos reikės šiam sūrio desertui serviruoti. Įdarytas apelsino puseles gali valgyti šviežutėles – ką tik pagamintas, bet jei palaikysi šaldiklyje, mėgausies jomis lyg ledais. Tai labai gaivus desertas, kuris patiks visiems apelsinų sulčių mėgėjams. Žinoma, šviežių sulčių, spaustų namie.

VMG nuotr.
VMG nuotr.

4 asm

gaminimas 45 min.


Desertui pagaminti reikia:

  • 2 vidutinių apelsinų

  • 100 g grietinėlės (36 % riebumo)

  • 1 šaukšto cukraus

  • 100 g aviečių

  • 250 g maskarponės

  • 7 g birios želatinos

  • 50 ml šilto vandens

  • 260 g įvairių uogų (aviečių, šilauogių,

  • gervuogių ar kt.)

  • Keleto rožių žiedlapių (papuošti)


1. Apelsinus perpjaukite skersai pusiau ir, pradėdami nuo žievės krašto, išskobkite su smailiu šaukštu.

2. Grietinėlę plakite su cukrumi ir avietėmis, kol masė taps vientisa.

3. Aviečių ir grietinėlės masę sumaišykite su maskarpone.

4. Želatiną brinkinkite šaltame vandenyje apie 15 min., tada pamažu kaitinkite nuolat

maišydami, kol ji ištirps.

5. Į želatiną dėkite po šaukštą maskarponės masės ir kaskart išmaišykite.

6. Į apelsinų puseles įdėkite uogų, maskarponės masės, tada vėl uogų ir taip sluoksniuokite iki viršaus. Tada įdėkite į šaldytuvą 30 min.

7. Papuoškite uogomis, rožių žiedlapiais ir patiekite.


Gardžių atradimų.

bottom of page