top of page

Pyragaitis su karamelės įdaru (Receptas)

Lava cake pusbrolis – orkaitėje keptas pyragaitis su karamelės įdaru. Mažas saldus lobis prie puodelio kavos ar arbatos. Sutirps burnoje.


pyragaitis su karamelės įdaru, vmg receptas
Pyragaitis su karamelės įdaru. VMG nuotr.

8–10 vnt.

Pyragaičiui su karamelės įdaru pagaminti reikia:

Įdarui:

  • 150 g DAN SUKKER cukranendrių cukraus „Demerara“

  • 50 ml plakamosios grietinėlės (35 proc. riebumo)

  • 1 žiupsnelio druskos

  • 1 žiupsnelio DAN SUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 180 g juodojo šokolado

Tešlai:

  • 6 kiaušinių

  • 140 g DAN SUKKER cukranendrių cukraus „Demerara“

  • 175 g sviesto 225 g juodojo šokolado

  • 150 g miltų 1 šaukštelio kepimo miltelių

1. Įdarui: cukranendrių cukrų suberkite į puodą ir dėkite kaitinti ant viryklės, kad išsilydytų. Pašildykite grietinėlę, įberkite druskos ir vanilinio cukraus. Ant išsilydžiusio cukranendrių cukraus pilkite grietinėlę ir maišydami kaitinkite, kol gausite karamelę. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite smulkintą šokoladą. Gerai išmaišykite. Gautą masę sudėkite į mažas formeles ir užšaldykite.

2. Tešlai: kiaušinius išplakite su cukranendrių cukrumi. Išlydykite sviestą, suberkite smulkintą šokoladą, išmaišykite. Šokoladinę masę supilkite į kiaušinius su cukranendrių cukrumi, permaišykite. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.

3. Į kepimo formeles dėkite dalį tešlos, tada šaldytą įdarą ir vėl dalį tešlos, kad uždengtų įdarą. 4. Pyragaičius kepkite 180 °C orkaitėje apie 18 min


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page