top of page

Neringa Zeleniūtė: aistra kiaušiniams ir šventosios maisto trejybės

Naujos „Skonio iššūkio“ pirmąja laidos dalyve tapusi Neringa Zeleniūtė yra gerai pažįstama bet kam, kas bent šiek tiek domisi Lietuvos muzikos padange. Tačiau VMGonline.lt ji papasakojo apie kitą savo gyvenimo pusę: kalbėdama apie maisto pasaulį išpažino aistrą kiaušiniams, atskleidė, kad visus pasirinkimus sudaro „šventos trejybės“, o kitame gyvenime, ko gero, būtų mažo šeimos restorano Italijoje šeimininkė.

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Vytautės Ribokaitės nuotr.


Ar turite maisto silpnybių?

Mano didžiausia silpnybė yra kiaušiniai, bet ir apskritai viskas, kas sūru. Kiaušiniai, mėsa, lašiša, žuvies produktai, jūros gėrybės – visa tai man yra labai skanu. Be abejo, kiaušiniams atitenka pirma vieta. Pavyzdžiui, avokadas, kiaušinis, lašiša – tai yra šventoji pusryčių trejybė.

Įsivaizduokite, kad esate negyvenamoje saloje. Kokį vieną produktą į ją pasiimtumėte?

Na, turbūt reikėtų vežtis vištą – kad kiaušinių pridėtų! Ilgainiui gal ir daugiau vištų atsirastų, juk čia puikus užburtas ratas, apsirūpinčiau ilgam.

O jei būtumėte desertas, kas būtumėte?

Sūri karamelė.

Turbūt nesuklysime spėdami, kad mėgstamiausia jūsų virtuvė yra Viduržemio jūros? 

O taip, absoliučiai. Italija, Portugalija… Ispanija visgi ne, trejybė čia nesigaus, tačiau itališkas ir portugališkas maistas man yra nuostabus. Didžiausias simpatijas atiduodu Italijai.

Jei dirbtumėte restorane, kokias pareigas norėtumėte užimti?

Turbūt grįžčiau prie itališko principo: pats pagamini, pats nuneši, ir dar paklausi, ar buvo skanu.  Kita vertus, ten visi skoniai puikūs, tai tiesiog palinkėčiau gero apetito ir lėkčiau atgal į virtuvę.

Kokių pusryčių į lovą norėtumėte?

Tiesa ta, kad man visgi skaniau valgyti pusryčius prie stalo!

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Girdėjome, kad dabar kurį laiką atostogaujate pajūryje. Ką valgėte paskutinį kartą?

Valgiau pasukas ir bananą – tikri pajūrio pietūs!

Ar turite skaitytojams pajūrio rekomendacijų, susijusių su maistu?

Kadangi poilsiaujame Klaipėdoje, galiu pasakyti, kad mėsos ir armėniškos virtuvės mėgėjai privalo apsilankyti „Pepper Grey“. Ten niekas nenuvils – pradedant šašlykais, steikais ir baigiant humusu, nes kokybės ir kainos santykis yra tiesiog kosminis. Vakarui mano mėgstamiausia vieta yra vyninė „VINVINO“, kur kepamos picos jau išties po truputį ima priminti Italiją. Be gero vyno ir itališkų užkandžių bei picų čia rasite ir salotų, makaronų. Esant Klaipėdoje šitas dvi vietas aplankyti būtina. O pusryčių siūlau užsukti į mano mėgstamus „Vanilės namus“. Trumpai tariant, šios vietos vėlgi yra mano šventoji trejybė – pusryčiai, pietūs, vakarienė.

Naujausi įrašai

bottom of page