Neragauti minkšti obuolių ir varškės sausainiai (Receptas)

Varškė ir obuoliai yra geri draugai saldžiuose kepiniuose. Alfas kviečia išbandyti labai greitai pagaminamus minkštus obuolių ir varškės sausainius.

minkšti obuolių ir varškės sausainiai, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia

Varškės ir obuolių sausainiams iškepti reikia:

  • 200 g ŽEMAITIJOS PIENO rupios varškės

  • 50 g sviesto

  • 1 kiaušinio

  • 3 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių

  • 1 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių

  • 4–5 šaukštų miltų

  • 1 saldžiarūgščio obuolio

  • KOTANYI cinamono ir cukraus

1. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite varškę, sviestą, kiaušinį, cukraus miltelius ir kepimo miltelius. Viską sutrinkite. Tada sudėkite miltus ir vėl viską sutrinkite.

2. Suberkite tešlą į dubenį ir viską išmaišykite. Jei reikia įberkite dar miltų, tešla gali šiek tiek lipti prie rankų. Iškočiokite į ritinį ir jį supjaustykite gabaliukais.

3. Obuolį perpjaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Ant obuolių dėkite tešlos gabaliukus, šiek tiek įspauskite.

4. Į dubenėlį suberkite cinamoną su cukrumi. Sausainius obuolio puse padažykite į cukraus ir cinamono mišinį.

5. Dėkite sausainius ant skardos ir kepkite orkaitėje su karšto apipūtimo funkcija 180 °C temp. apie 15–20 minučių, kol gražiai apskrus.


ALFO PATARIMAI:

· Sviestas ir varškė turėtų būti šalti, o ne kambario temperatūros.

· Galite panaudoti ne tik cinamoną, bet ir muskatą ar kardamoną.


Skanaus!