Varškė ir obuoliai yra geri draugai saldžiuose kepiniuose. Alfas kviečia išbandyti labai greitai pagaminamus minkštus obuolių ir varškės sausainius.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Varškės ir obuolių sausainiams iškepti reikia:
200 g ŽEMAITIJOS PIENO rupios varškės
50 g sviesto
1 kiaušinio
3 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių
1 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių
4–5 šaukštų miltų
1 saldžiarūgščio obuolio
KOTANYI cinamono ir cukraus
1. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite varškę, sviestą, kiaušinį, cukraus miltelius ir kepimo miltelius. Viską sutrinkite. Tada sudėkite miltus ir vėl viską sutrinkite.
2. Suberkite tešlą į dubenį ir viską išmaišykite. Jei reikia įberkite dar miltų, tešla gali šiek tiek lipti prie rankų. Iškočiokite į ritinį ir jį supjaustykite gabaliukais.
3. Obuolį perpjaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Ant obuolių dėkite tešlos gabaliukus, šiek tiek įspauskite.
4. Į dubenėlį suberkite cinamoną su cukrumi. Sausainius obuolio puse padažykite į cukraus ir cinamono mišinį.
5. Dėkite sausainius ant skardos ir kepkite orkaitėje su karšto apipūtimo funkcija 180 °C temp. apie 15–20 minučių, kol gražiai apskrus.
ALFO PATARIMAI:
· Sviestas ir varškė turėtų būti šalti, o ne kambario temperatūros.
· Galite panaudoti ne tik cinamoną, bet ir muskatą ar kardamoną.
Skanaus!