top of page

Viena tešla – skirtingi sausainiai: braškiniai, šokoladiniai, kokosiniai (Receptas)

Nustebinkite artimuosius ne gimtadieniniu tortu, o gimtadienio sausainiais. Gimtadienis dar toli? Ne bėda! Pasidarykite sau sausainiadienį, net su trijų rūšių skanėstais!

Vienas receptas – 3 skirtingų rūšių sausainiai.

sausainiai, viena tešla - skirtingi sausainiai: braškiniai, šokoladainiai, kokosiniai

#Alfodidysiskulinarinissou laidas žiūrėkite čia.


Sausainiams pagaminti reikia:

  • 115 g kambario temperatūros sviesto

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio plius“

  • 165 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 didelio kambario temperatūros kiaušinio

  • 2 g DR. OETKER kepimo miltelių

  • 160 g miltų

  • 90 g juodojo šokolado gabaliukų

  • 90 g baltojo šokolado gabaliukų

  • 90 g kokosų kubelių

  • 30 g kakavos miltelių

  • 30 g kokosų drožlių

  • 5–6 g įvairių liofilizuotų uogų

  • 2–3 g DR. OETKER raudonų maistinių dažų

  • 2–3 g DR. OETKER Madagaskaro burbono vanilės pastos su sėklomis

  • Žiupsnelio druskos

  • DR. OETKER pabarstukų, žvakučių ir kt. (papuošimui)

  1. Naudodamiesi plakikliu sviestą išsukite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio plius“ ir DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi iki kreminės konsistencijos. Įmuškite kiaušinį, pasūdykite, berkite DR.OETKER kepimo miltelius ir maišykite, kol visi produktai susijungs.

  2. Į gautą masę berkite miltus ir rankomis arba šaukšto pagalba maišykite, kol miltai įsimaišys ir tešla taps standi bei vientisa. Tešlą padalinkite į 3 dalis ir sudėkite į atskirus dubenėlius.

  3. Į vieną dubenėlį su tešla berkite juodąjį šokoladą ir kakavą, į kitą – kokosų kubelius, drožles ir DR. OETKER Madagaskaro burbono vanilės pastą su sėklomis, į likusį dubenėlį berkite baltąjį šokoladą, liofilizuotas uogas ir DR. OETKER maistinius dažus.

  4. Kiekvieno dubenėlio turinį atskirai išmaišykite, uždenkite, padėkite į šaldytuvą ir leiskite tešlai susistovėti mažiausiai 40 min. Iš tešlų rankomis suformuokite maždaug slyvos dydžio kamuoliukus.

  5. Sausainių tešlos kamuoliukus sudėkite ant VORTEX kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 15–20 min. iki 160 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija. Sausainius atvėsinkite, papuoškite DR. OETKER žvakutėmis ir patiekite.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page