Neatsivalgomi makaronai su krevetėmis (Receptas)

Greitai pagaminamas, bemėsis, sotus patiekalas pietums ar vakarienei. Išbandykite makaronų su krevetėmis receptą.

makaronai su krevetėmis, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4 asm.


Neatsivalgomiems makaronams su krevetėmis pagaminti reikia:

  • 1 vidutinės morkos

  • 1 gabalėlio saliero gumbo

  • 1 gabalėlio pastarnoko

  • 1 svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 saliero lapkočio

  • 6–7 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 4–5 saulėje džiovintų pomidorų

  • 1 šaukštelio sardinių pastos (arba 3 sūdytų ančiuvių)

  • 250 ml daržovių sultinio

  • 2 šaukštų NATURLI padažo „Umami smoked onion“

  • 1 šaukštelio parūkytos paprikos

  • ½ skardinės konservuotų pomidorų

  • Žiupsnelio KOTANYI laiškinių česnakų

  • 6 šaukštų NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio

  • 2 saujų makaronų

  • 1 kuokštelio petražolių

  • 200 g šviežių arba šaldytų krevečių

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų


1. Morką, saliero gumbą, pastarnoką sutarkuokite su tarka. Supjaustykite svogūną, 1 česnako skiltelę sutraiškykite, saliero lapkotį supjaustykite.

2. Į ZYLE ketaus puodą pilkite aliejų. Įkaitus, suberkite visas daržoves ir jas apkepkite didelėje kaitroje. Daržovės turi suminkštėti ir įgauti švelniai gelsvą atspalvį. Suberkite džiovintus pomidorus, įberkite juodųjų pipirų, dėkite sardinių pastos ir viską išmaišykite. Įpilkite sultinio, berkite žiupsnelį parūkytos paprikos, dėkite umamio padažo, išmaišykite. Dėkite konservuotus pomidorus. Įberkite laiškinių česnakų, maišykite. Išjunkite ugnį ir viską sutrinkite virtuviniu trintuvu. Galite įpilti sultinio, masė neturėtų būti per daug skysta, labiau kremiška. Įdėkite avižų kreminio gaminio ir išmaišykite. Sutrynus dar šiek tiek pavirkite.

3. Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Jei liko sultinio, galite supilti jį verdant makaronus.

4. Petražoles sukapokite.

5. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų, berkite krevetes, parūkytą papriką, smulkiai pjaustytą česnako skiltelę. Svarbu neperkepkite ir nedėkite į padažą. Įberkite kalendros. Apkepus (2–3 min.), išjunkite ugnį ir suberkite petražoles.

6. Į serviravimo lėkštę dėkite makaronus, ant jų – padažą ir krevetes. Viską išmaišykite, galite papuošti petražolėmis.


ALFO PATARIMAI:

· Jei neturite sardinių pastos, į daržoves galite dėti kelis ančiuvius.

· Jei norite, galite į padažą įpilti stikliuką degtinės.


Skanaus!


Naujausi įrašai