Naminiai makaronai su pomidorais ir špinatais (Receptas)

Jeigu mėgstate makaronus, šis patiekalas jums patiks. Jeigu mylite Italiją, jis nukels jus į šią gurmanų mėgstamą šalį. Naminiai makaronai šiam patiekalui suteikia ypatingo jaukumo ir skonio. Juos lengvai pagaminsite pasitelkdami ZYLE virtuvės pagalbininkus.

naminiai makaronai su špinatais ir pomidorais, vmg online receptas
VMG nuotr.

2 asm.


Naminiams makaronams su špinatais ir pomidorais paruošti reikia:

  • 3 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 saujų vyšninių pomidorų

  • 1 šakelės raudonėlio

  • 1 saujos špinatų

  • 1 šaukštelio tarkuoto kietojo sūrio

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


Makaronams:

  • 200 g miltų

  • 2 kiaušinių

  • Žiupsnelio druskos

  1. Į ZYLE daugiafunkcinį maišytuvą sudėkite miltus, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir viską maišykite, kol tešla taps vientisa. Uždėkite makaronams gaminti skirtą antgalį, nustatykite 8 dydžio numerį ir pasirinkite 4 greičio režimą. Per antgalį perleiskite tešlą. Užlenkite tešlos kampus ir dar du kartus leiskite tešlą per 8 dydžio antgalį. Tada nustatykite 6 antgalio numerį ir perleiskite tešlą dar du kartus. Tada sumažinkite makaronų antgalio numerį iki 4, vėl 2 kartus pro jį praleiskite tešlą. Tą patį pakartokite užstatę 3 makaronų antgalio dydį. Tešlos juostelę pabarstykite miltais. Tada uždėkite „Tagliatelle“ makaronų antgalį, per jį perleiskite tešlą. Gautus makaronus pabarstykite miltais ir atsargiai pamaišykite.

  2. Makaronus verdančiame vandenyje virkite apie 1 min.

  3. Česnaką supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite kepti vyšninius pomidorus, česnaką, įberkite druskos, juodųjų pipirų, raudonėlio ir špinatų. Sudėkite išvirtus makaronus ir trumpai pakepkite.

  4. Patiekite dubenėlyje su raudonėliu ir užtarkuokite kietojo sūrio.


Video receptas:


Skanaus!