Gardūs, sotūs, aromatingi barščiai su bemėsiais kukuliais yra puiki alternatyva barščiams su mėsos šonkauliais ar kukuliukais: niekas nė neįtars, kad šis variantas yra augalinis.
3–4 asm.
Barščiams su kukuliais pagaminti reikia:
4 vidutinių bulvių
Žiupsnelio druskos
2 vidutinių morkų
1 vidutinio svogūno
6–8 česnako skiltelių
200 g NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
2 salierų lapkočių
750 ml #SUKČIUS ekologiško daržovių sultinio
200 g marinuotų arba apvirtų burokėlių
400 g konservuotų trintų pomidorų
1 šaukštelio KOTANYI maltos kalendros
300 g NATURLI sojų kukulių
4 gabalėlių SPILVA marinuotų paprikų
5 gabalėlių SPILVA užkandžių agurkėlių
1 stiklinės NATURLI ekologiško avižų gėrimo
Žiupsnelio smulkintų krapų
1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite į kelias dalis ir virkite pasūdytame vandenyje apie 30 min.
2. Morkas nuskuskite, nupjaukite galiukus ir sutarkuokite.
3. Nulupkite svogūną, supjaustykite kubeliais. Nuluptus česnakus pjaustykite vidutiniais gabalėliais.
4. Į įkaitintą keptuvę dėkite šaukštą NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“,
berkite morkas ir svogūnus. Pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu. Viską gražiai
kepinkite. Šiek tiek vėliau dėkite česnakus. O prieš baigiant kepti, suberkite pjaustytus
salierus.
5. Į verdantį SUKČIUS ekologišką daržovių sultinį suberkite apkeptas daržoves, dėkite
burokėlius ir trintus pomidorus. Užvirkite, įberkite KOTANYI maltos kalendros, pipirų ir
virkite apie 15 min.
6. Į įkaitintą keptuvę dėkite ekologiškų tepiųjų riebalų ir suberkite NATURLI sojų kukulius.
Gražiai apkepinkite iš visų pusių.
7. SPILVA marinuotas paprikas ir užkandžių agurkėlius supjaustykite kubeliais.
8. Likus kelioms minutėms iki sriubos išvirimo, suberkite apkeptus kukulius.
9. Išjungus kaitrą, suberkite marinuotas paprikas ir agurkus. Išmaišykite.
10. Išvirtoms bulvėms nupilkite vandenį (šiek tiek jo palikdami ant dugno), toliau laikykite ant
nedidelės kaitros, dėkite 100 g tepiųjų riebalų mišinio, pilkite NATURLI ekologiško avižų
gėrimo. Užvirkite, išjunkite ir viską sutrinkite.
11. Sriubą galite papuošti smulkintais krapais ir užberti juodųjų pipirų. Patiekite ją kartu su
bulvių koše.
PATARIMAI
1. Jei naudosite virtus burokėlius, į sriubą įpilkite šiek tiek obuolių acto.
2. Košės tirštumą reguliuokite pildami avižų gėrimą.
Gardžių atradimų.
Comments