Taip mėgstami barščiai gali turėti azijietišką poskonį. Intriguoja? Taip, šis Alfo receptas taps vienu mėgstamiausiu.

2–3 asm.
Azijietiškiems barščiams paruošti reikia:
1 mėlynojo svogūno
3–4 česnako skiltelių
1 vidutinės morkos
Keleto „Eringi“ grybų
BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus (kepimui)
500 g marinuotų burokėlių
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų su druska
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
4–6 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“
1 šaukšto grybų padažo „Smoked mushrooms garum“ (nebūtina)
1 stiklinės VORUTA nealkoholinio raudonojo vaisių ir (ar) uogų vyno
1 l vandens
3 šaukštų miso pastos
Keleto mėlynojo baziliko lapelių ir žiedų (papuošimui)
Juodųjų sezamų sėklų (papuošimui)
1. Svogūną ir česnakus nulupkite, supjaustykite kubeliais. Morką nuskuskite ir supjaustykite nedideliais šiaudeliais.
2. „Eringi“ grybus supjaustykite pailgais gabalėliais.
3. Į gilią ZYLE keptuvę pilkite BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir berkite svogūnus
bei morkas. Maišydami apkepinkite, kai svogūnai pagels, berkite KOTANYI aitriųjų paprikų su
druska, grybų, išmaišykite ir kepinkite toliau. Berkite KOTANYI maltos kalendros, pilkite
KIKKOMAN padažo „Ponzu“, grybų padažo ir dėkite česnakus. Išmaišykite ir kaitinkite dar keletą
minučių. Pilkite VORUTA nealkoholinio raudonojo vaisių ir (ar) uogų vyno, užvirkite.
4. Į puodą įpilkite vandens, užvirkite ir sudėkite miso pastą, išmaišykite ir užvirkite.
5. Į keptuvę supilkite miso sultinį, dėkite marinuotus burokėlius ir pavirkite apie 7 min.
6. Pilkite sriubą į dubenėlį, papuoškite mėlynojo baziliko lapeliais, žiedais bei sezamų sėklomis.
PATARIMAI
1. Sriubą galite paskaninti pjaustytu salieru, pastarnoku ar kaliarope.
2. Jei sriuboje norisi daugiau rūgštelės, galite įspausti žaliosios citrinos sulčių arba įpilti marinuotų burokėlių skysčio.
Gardžių atradimų.