Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios patiekalas.
Šaltibarščiai pavyksta be galo skanūs, o pakeitus marinuotus burokėlius – žaliais (pamarinuoti per naktį citrinos sultyse su druska) gausite grynai žaliavalgišką variantą.
Pirmiausia reikia pasiruošti veganišką „kefyrą" . Yra keli variantai – vienas naudoti mirkytas saulėgrąžas, kitas – citrinų sultimis sutrauktą sojų pieną. Siūlau pabandyti abu ir išsirinkti savo mėgiamiausią.
Veganiškiems šaltibarščiams pagaminti reikia:
Saulėgrąžų „kefyrui" pagaminti jums reikės:
puodelio nuplautų, kelias valandas (arba per naktį) pamirkytų saulėgrąžų (kiekis priklauso nuo to, skystus ar tirštus šaltibarščius mėgstate)
400-500 ml vandens
citrinos sulčių pagal skonį
Mirkome saulėgrąžas, gerai nuplauname, plakame su vandeniu ir citrinos sultimis iki vienalytės masės, atšaldome.
Sojų „kefyrui" pagaminti jums reikės:
1 litro nesaldinto be jokių skonių sojos pieno;
1-2 citrinos sulčių;
nesaldinto sojų jogurto, jei mėgstate tirščiau
Citrinų sultis supilame į pieną, laukiame kol sutrauks, jei per skysta - situaciją geriname jogurtu. Šaldome.
Šaltibarščiams pagaminti reikia:
krapų, jaunų svogūnų laiškų
vieno didelio arba keleto vidutinių žalių agurkų
marinuotų burokėlių
tofu arba avokado vietoj kiaušinio (o galima naudot ir abudu)
juodosios druskos, pipirų pagal skonį
Pjaustome agurką, krapus, svogūniukus, tofu arba avokadą, dedame burokėlius, užpilame pasigamintu "kefyru", gardiname pipirais, druska pagal skonį ir dar šiek tiek papjaustom žalumynų ant viršaus papuošimui.
Skanaus!
Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai #Gyvigali ir tinklaraščiui @everyspecialday.