top of page

Alfo varškėčių gaminimo triukai ir patarimai: bus purūs ir neatsivalgomi!

Geras receptas yra tas, pagal kurį gaminama ir gaminama, ir kad ir kiek pagal jį būtų gaminama, jis neatsibosta. Populiarieji Alfo kepti purūs varškėčiai yra neatsivalgomi tokie, kokie yra, tačiau recepto kūrėjas kviečia nebijoti ir eksperimentuoti!


kaip iškepti purius ir skanius varškėčius_varškėčių receptas_varškėčiai be miltųAlfo varškėčių receptas_Alfo Ivanausko patarimai
Shutterstock.com nuotr.

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:


Mažiau riebalų. Populiarieji purūs varškėčiai, kuriuos kepu keptuvėje, gali būti kepami ir orkaitėje. Tiesiog skardą pašlakstykite alyvuogių aliejumi arba aptepkite varškėtukus ghi sviestu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai apskrus.


Spalvoti. Varškėčius galite paspalvinti ir suteikti daugiau skonio į tešlą įberdami šiek tiek liofilizuotų braškių, aviečių gabalėlių arba šokolado drožlių.


Padažas. Jeigu prie keptų varškėčių norite įdomaus padažo, labai tinka trintos šaldytos ar šviežios uogos, jogurtas, varškės kremas arba ...kefyras.


Kodėl be miltų? Skaniausi ir sveikiausi varškėčiai yra iškepti be miltų. Bet jeigu nusipirkote skystesnės varškės, galite įberti kelis šaukštus kukurūzų arba kvietinių miltų, bet tikrai ne daugiau, nes miltai užgožia varškės tekstūrą.


Vaisių ir uogų įdaras. Varškėčius galite įdaryti obuolio, braškių, šilauogių arba banano gabaliukais. Vaisius, uogas supjaustykite smulkiais gabalėliais ir įmaišykite į paruoštą tešlą.

Nebijokite jau ir iškeptus varškėčius skaninti uogomis ar vaisiais, o ant viršaus užtarkuokite citrinos žievelės ir puoškite šviežia mėtos šakele. Kad malonumas būtų dar kvapnesnis, į tešlą įmaišykite natūralios vanilės.


Nesaldžiai. Jeigu mėgstate saldžius varškėčius, būtinai paragaukite ir nesaldžių su sūdyta ar rūkyta lašiša, grietine, agurkais ir smulkintu svogūnu. Receptą rasite čia. Jeigu ieškote dar labiau netikėto skonio, sūrius varškėčius papildomai skaninkite rūkyta paprika, provanso žolelėmis, arba rozmarinu. Tokie varškėčiai gali būti patiekti kaip pagrindinis patiekalas kartu su rūkyta ar sūdyta lašiša, skumbre, ikrais ir grietine.


Alfas Ivanauskas
VMG nuotr.

Gardžių atradimų!




Naujausi įrašai

bottom of page